Semafoare inteligente: Marea Britanie va testa semafoare care își schimbă culorile în funcție de trafic

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 17.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marea Britanie va testa în 2018 un sistem de semafoare inteligente care își schimbă automat culorile în funcție de condițiile din trafic.

Marea Britanie a identificat o metodă prin care va încerca să reducă aglomerațiile din trafic prin modernizarea sistemelor de semaforizare.

Soluția vizează utilizarea unor semafoare cu sisteme de inteligență artificială care să înțeleagă mecanismele traficului și să ajusteze în timp real culorile verde și roșu în funcție de congestie.

De exemplu, sistemul va putea lăsa pentru mai mult timp culoarea verde a semaforului pentru direcțiile aglomerate, iar unele tipuri de vehicule, cum ar fi autobuzele, cicliștii sau ambulanțele, vor primi prioritate după ce vor fi identificate prin camere video.

De asemenea, în viitor, sistemul ar putea fi capabil să avertizeze șoferii cu privire la producerea unor incidente în trafic. Soluția urmează să fie implementată de compania de mobilitate Vivacity în localitatea britanică Milton Keynes prin implementarea a 2.500 de semafoare.

În primele 12 luni de la implementare, sistemul va colecta informații despre trafic pentru a învăța cum funcționează acesta și care sunt tipurile de vehicule care tranzitează drumurile.

După un an, sistemul va fi pus în practică, iar dacă va avea succes în descongestionarea traficului va fi implementat și în alte regiuni. Investiția în cadrul proiectului a fost de 3 milioane de lire sterline (3.5 milioane de euro) și a fost asigurată parțial de autoritățile britanice.

Via Autocar

Comentarii (4)

  • Catalin
    In Olanda, localitatea Almere, exista deja astfel de semafoare inteligente. Sunt curios in care mileniu vor apare si in Romania ? :)
    4 0
  • @Catalin - nu esti bine informat, avem in Timisoara semafoare inteligente care isi schimba culorile in functie de dispozitia primarului.

    Daca vrei sa vezi semafoare puse pe IESIREA din sensul giratoriu hai sa vezi, eficienta maxima, cind sunt pe galben intermitent este singura situatie in care se circula fluid
    0 1
  • dragnea ftw
    pai nu exista de un deceniu asa ceva? unde verzi..
    greu se mai misca, parca intentionat. mai dureaza 10 ani pana sunt in toate orasele din uk, si vreo 30 in romania.
    2 0
  • Poate aude si primarul Ploiestiului, pt. ca la noi, de 4 ani nu functioneaza semaforul la intersectia a doua artere principale, iar de circa o luna, chiar in mijlocul orasului, la sensul de la Catedrala, emafoarele sunt continuu pe galben intermitent.Nistejegosi politicienii si edilii de azi!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru