Shelby lansează o ediție specială pentru Mustang. Marchează 100 de ani de la nașterea lui Carroll Shelby

de Tiberiu Safta
Luni, 16.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania americană Shelby sărbătorește, în acest an, 100 de ani de la nașterea fondatorului său, Caroll Shelby. Cu această ocazie, constructorul american a lansat o nouă ediție speicală aniversară pentru Mustang, botezată Carroll Shelby Centennial Edition Mustang. Doar 100 de exemplare vor fi construite.

În urmă cu 100 de ani se năștea Carroll Shelby, un om care avea să devină o legendă în industria auto. Compania fondată de el, numită Shelby American, a devenit faimoasă pentru modele ca Shelby Cobra, Daytona și pentru versiunile de înaltă performanță ale lui Ford Mustang.

Pentru a marca această ocazie, Shelby a lansat o ediție specială pentru coupe-ul american, botezată Carroll Shelby Centennial Edition Mustang. Modelul este bazat pe un Ford Mustang GT din generația anterioară și aduce câteva modificări estetice și tehnice. La exterior avem un aspect mai agresiv al caroseriei, cu un spoiler pronunțat în partea din față, praguri noi, un difuzor spate și un eleron nou.

Tot aici avem și o grilă ușor redesenată, cu sigla Shelby vopsită în negru, alături de o capotă nouă cu două prize de aer pronunțate. Alături de acestea, modelul este vopsit exclusiv în negru, cu două dungi negre de-a lungul mașinii. Aici mai avem și câteva embleme speciale în partea din spate și în zonele laterale.

Exteriorul este completat de jante negre de 20 de inch, încălțate în anvelope speciale de performanță.

Noutăți avem și la interior, cu scaune îmbrăcate în piele ce conțin embleme speciale pe tetiere și covoare cu semnătura lui Carroll Shelby.

Sub capotă avem un motor V8 de 5.0 litri, supraalimentat, care livrează 760 de cai putere și care este cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte. Pentru acest model, Shelby a adus mai multe modificări la motor, precum un radiator nou și o evacuare nouă furnizată de Borla.

Inclusiv suspensia a fost modificată cu arcuri noi și bare antiruliu noi. Frânele au fost, de asemenea, îmbunătățite cu discuri noi de la Brembo.

Noul Carroll Shelby Centennial Edition Mustang va fi produs în numai 100 de exemplare. Clienții noului model vor primi și o pălărie Stetson neagră cu semnătura fondatorului și o carte specială publicată de Team Shelby cu viața lui Carroll Shelby.

via Shelby

Comentarii (1)

  • Ințeleg că este tradus cu Google translate, dar expresia "bare balansoare" nu v-a sunat nicicum când ați copiat-o?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru