Shelby pregătește un model special, lansat în 15 Decembrie

de Gabriel Nica
Sambata, 20.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tunerul american de mașini sport a publicat un teaser ieri, cu o mașină specială ce va fi dezvăluită pe 15 decembrie.

Conform unei postări făcute de Shelby American pe rețelele de social media, fanii Mustang-ului ar putea primi o ediție specială a modelului american în luna decembrie. Poza publicată arată clar silueta unui Mustang ascunsă sub o prelată, cu câteva elemente specifice, precum un eleron uriaș montat pe portbagaj. Momentan, acesta este singurul indiciu cu privire la ce pregătește compania americană, ce promite că vom vedea ceva „cu adevărat special”.

Tunerul cu sediul în Las Vegas nu a publicat niciun fel de detaliu suplimentar și nici nu a fost surprins testând vreun model nou pe drumurile publice recent. Chiar și așa, data de 15 decembrie are o însemnătate aparte pentru fanii Shelby, marcând ziua aniversării fondării companiei Shelby American, în 2009, după o perioadă tumultoasă.

Momentan nu se știe exact ce pregătesc cei de la compania de tuning americană dar, cel mai probabil, vom vedea o versiune îmbunătățită a modelului GT500, probabil cu ceva mai multă putere și un kit exterior mai agresiv.

De-a lungul timpului, Shelby a oferit versiuni ceva mai potente, bazate pe GT500, sub numele GT500KR. Cea mai recentă astfel de versiune a fost chiar folosită în filmul Knight Rider din 2008, în rolul mașinii inteligente, KITT.

Construit pe plaforma veche a lui Ford Mustang, GT500KR a devenit, la momentul lansării oficiale, cel mai puternic Mustang de producție făcut vreodată. Acesta avea un motor V8 de 5.4 litri sub capotă, supraalimentat pentru a produce 540 CP, cu 40 mai mult decât modelul GT500 de atunci. În ziua de azi, modelul GT500 are 760 CP iar dacă zvonurile se adeveresc, versiunea Shelby GT500KR ar putea avea peste 800 CP.

Comentarii (4)

  • Edikkk
    Shelby V8 ca în 1800 toamna
    3 4
  • Seriff
    @Edikk am bagat fix de 100 lei motorina, am range 400 km, mai mult decat orice electrica penibila din 2021, timp pierdut sa alimentez : 2 minute, asa ca masina electrica are tehnologie mai praf decat cea de la 1800 toamna.
    Sa fii iubit.
    3 1
  • Edikkk
    @Seriff

    patetic

    Copiii dvs când vor creşte să le citiţi ce aţi scris
    1 2
  • Seriff
    O sa le citesc, stai linistit, mersi de grija, cum noi azi suntem bine mersi desi am crescut cu Dacii si Oltcit-uri non euro care scoteau fum ca locomotiva, asa o sa fie si copiii si nepotii nostrii, dar tu poti sa stai pitit sub pat, nu iesi din casa, e important sa supravietuiesti apocalipsei.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru