Noul Shelby Mustang Mach-E GT, prima electrică a tuner-ului american. Pachetul costă 24.900 de euro

de Tiberiu Safta
Joi, 27.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Shelby a lansat oficial primul său model electric din istorie. Mai exact, este vorba despre o versiune modificată a lui Ford Mustang Mach-E GT, care va fi disponibilă exclusiv pe piețele europene.

Shelby, constructorul american specializat în versiunile de înaltă performanță ale mai multor modele Ford, în special ale lui Mustang, tocmai a lansat primul său model electric din istorie. Este vorba, evident, despre noul Shelby Mustang Mach-E. Noul model va fi disponibil exclusiv în Europa, iar acesta va fi construit în doar 100 de exemplare, pentru a marca cei 100 de ani de la nașterea lui Carroll Shelby, fondatorul companiei.

Față de un Ford Mustang Mach-E GT obișnuit, versiunea Shelby aduce un pachet exterior mai agresiv, precum și o vopsea exclusivă. Vorbim aici de o nuanță de alb acompaniată de o grafică specială în părțile laterale. Mai multe elemente ale caroseriei, precum capota, spoiler-ul din față, grila și capacele oglinzilor sunt confecționate din fibră de carbon. De altfel, Shelby precizează că s-a concentrat mai mult asupra reducerii greutății mașinii, însă nu a dezvăluit masa noului model.

Chiar și jantele cu un design exclusiv sunt cu 1.8 kilograme mai ușoare fiecare decât cele văzute la versiunea obișnuită.

Propulsorul electric a rămas neatins, astfel că acesta dezvoltă 487 de cai putere și este alimentat de o baterie de 98.7 kWh.

Singura modificare tehnică adusă de Shelby este o suspensie nouă, care îi oferă modelului electric o gardă la sol mai joasă. Din nou, Shelby nu a detaliat schimbările aduse la suspensie.

La final, modelul mai primește și un sistem special prin care este redat sunetul unui motor V8 prin boxele din habitaclu. Sunetul este preluat chiar de la modelul Shelby GT500, iar sistemul va simula inclusiv schimbările treptelor de viteză.

Primul Shelby electric va fi disponibil doar în Europa, iar producția va fi limitată la doar 100 de exemplare. Compania americană precizează că prețul pachetului de tuning costă 24.900 de euro, valoare care nu include prețul mașinii. Producția va debuta în iulie.

via Shelby

Comentarii (1)

  • Mach-e al NYPD :
    (chiar rimează)

    https://youtu.be/R1e-_tFeLHA
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru