Legendarul Shelby Cobra va primi o nouă versiune, cu motor de 1014 CP și preț de 1.1 milioane de euro

de Tiberiu Safta
Duminica, 13.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Shelby Cobra, celebrul model de performanță american, va primi o nouă versiune în curând. Noul model promite un motor de 1014 cai putere și o caroserie confecționată din fibră de carbon.

Anul acesta se împlinesc 60 de ani de când Shelby Cobra a debutat ca model de serie. Cu această ocazie, compania americană Classic Recreations anunță că va lansa o nouă versiune a celebrului model de performanță, care promite să fie extrem de puternic și care va cântări foarte puțin.

Astfel, noul model va avea o caroserie confecționată integral din fibră de carbon, iar aceasta va cântări, de una singură, doar 40 de kilograme. De altfel, este de așteptat ca toată mașina să cântărească circa 1040 de kilograme.

Alături de caroseria specială, noua versiune a lui Shelby Cobra va primi și un motor pe măsură. Este vorba despre un propulsor V8 de 5.0 litri dezvoltat de divizia Ford Performance și care primește un supercharger nou și un ECU special. Rezultatul este 1014 cai putere și un cuplu de 1016 Nm.

Mai mult, motorul va fi cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte, iar noul model va avea nevoie de 3.9 secunde pentru a atinge 96 de km/h, în timp ce viteza maximă este de 306 km/h.

La final, modelul va primi și o suspensie specială, precum și sisteme de răcire pentru ulei, transmisie și diferențial.

Noul model va debuta oficial în cadrul evenimentului Monterey Car Week din California.

Acesta va fi produs în doar 10 exemplare, iar fiecare va costa 1.1 milioane de euro.

via Carscoops

Comentarii (3)

  • V8 de 5 litri, care papă 2 litri de oxigen înmulţit cu 2000 rotaţii pe minut, dar 8 cilidri din care 4 trag odată pe ciclu, deci 500 pe minut, adică 1000 litri de oxigen pe MINUT papă IRECUPERABIL această maşină poluantă !

    Deja se vorbeşte de gheţarul de mărimea Argentinei !!!! desprins şi care începe să fie în derivă şi să se topească şi unii nebuni încă produc maşini V8.

    Incredibil.
    2 7
  • Între timp Tesla în India

    https://www.google.com/amp/s/www.thehindubusinessline.com/companies/tesla-leases-space-in-pune-for-its-first-office-in-india/article67149892.ece/amp/


    Şi viitoarea Giga factory Mexico o să producă maşina Tesla electrică de 24.000$
    2 2
  • Banditos
    @Mike,e cazul sa te duci si sa te culci cu capul langa transformator,ai nevoie de niscai energie!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru