Renaște legendarul Cobra: primele imagini cu noul GT Roadster, o mașină de 321.000 de euro

de Tiberiu Safta
Vineri, 03.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Britanicii de la AC Cars au publicat primele imagini oficiale cu noul Cobra GT Roadster, o nouă versiune actualizată a legendarului roadster clasic Cobra. Noul model primește tehnologie nouă, alături de un motor V8 supraalimentat de peste 650 de cai putere.

AC Cobra este una dintre cele mai cunoscute și mai admirate mașini din întreaga lume. Modelul a fost lansat, pentru prima dată, în 1962 și a devenit faimos în special datorită lui Carroll Shelby. De altfel, caroseria și șasiul lui Cobra erau construite în Marea Britanie, pentru ca apoi să fie transportate peste ocean în Statele Unite, unde Shelby monta celebrul său motor V8 de 4.7 litri.

Datorită motorului și a design-ului său atemporal, Cobra continuă să fie produs până în zilele noastre de către AC Cars și chiar de către alte companii mai mici.

Acum, constructorul britanic se pregătește să lanseze o nouă versiune a celebrului model. Botezat Cobra GT Roadster, noul model este o versiune construită de la zero și dotată cu tehnologiile văzute la mașinile sport contemporane. Noul roadster va fi lansat în aprilie, însă britanicii ne oferă primele imagini oficiale cu noul model.

Încă de la prima vedere putem remarca design-ul emblematic care l-a făcut faimos pe modelul original.

Aici putem vedea, însă, și câteva noutăți. De exemplu, în partea frontală avem acum faruri LED, iar barele de protecție au fost eliminate. Rama parbrizului este mult mai groasă față de modelul original, iar oglinzile laterale au un design nou și modern.

Unele elemente ale caroseriei sunt construite din fibră de carbon. Asta se poate vedea mai ales în zona aripilor evazate. Aici mai remarcăm și mânere integrate în portiere, alături de o a treia lumină de stop montată imediat după scaune.

Și că tot vorbeam de acestea, putem vedea puțin și din interiorul noului Cobra GT Roadster. Aici vedem un volan nou, scaune sport cu un contur vopsit în culoarea caroseriei, precum și un instrumentar digital care îmbină și câteva instrumente clasice.

Șasiul noului model este confecționat din aluminiu și este alungit față de un Cobra clasic. Sub capotă se ascunde un motor V8 supraalimentat de 5.0 litri, de proveniență Ford, care dezvoltă 654 de cai putere și un cuplu de 780 Nm.

Noul Cobra GT Roadster atinge 100 de km/h în 3.4 secunde și o viteză maximă de 278 de km/h.

Motorul transmite puterea, evident, către roțile din spate și poate fi cuplat fie la o cutie manuală cu 6 trepte, fie la o cutie automată cu 10 rapoarte.

Chiar dacă noul AC Cobra GT Roadster va fi lansat în aprilie, comenzile noului model au fost deja deschise în Marea Britanie. Modelul va fi disponibil, ulterior, și pe mai multe piețe din lume. În Marea Britanie, prețul noului Cobra GT Roadster este echivalentul a 321.600 de euro.

via AC Cars

Comentarii (2)

  • SU-PERB !! Dar pana acuma ce au păzit, inteleg ca nu au avut tupeu cat a trăit Carrol Shelby , dar sunt ceva ani de atunci.
    0 0
  • Ce gluma buna. Guvernantii ne ameninta pe noi cetatenii ca vai poluam, vai dezastru, sa mancam gandaci, iar ei isi lamnseaza masini performante care polueaza cat o suta de masini normale.
    6 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru