Carroll Shelby a pierdut procesul pentru marca înregistrată Cobra

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 04.11.2010
Carroll Shelby, creatorul celebrului Shelby Cobra, a pierdut procesul pentru deţinerea mărcii înregistrate Cobra.

În urma unui proces, Carroll Shelby a pierdut marca înregistrată pentru design-ul lui Shelby Cobra. Celebrul model american a fost creat prin montarea unui motor V8 de provenienţă Ford pe modelul european AC Cobra. Succesul în competiţii al vehiculului rezultat l-a inspirat pe Shelby să producă modelul respectiv, iar exemplarele originale rămase în funcţiune au o valoare deosebită pentru colecţionari. Pe cât de rare sunt exemplarele originale Shelby Cobra, pe atât de des întâlnite sunt copiile vândute pe post de originale sau replicile care se apropie foarte mult de original.

Carroll Shelby s-a luptat cu mai mulţi producători de kit-uri care imită originalul Cobra 427, iar toate procesele s-au terminat în favoarea acestuia până în prezent. Acest lucru i-a făcut pe cei care ofereau asemenea kit-uri să vândă un pachet care să nu includă numele Cobra sau Shelby şi să aibă un aspect uşor diferit de original, rămânând la latitudinea proprietarilor dacă vor să modifice modelul respectiv pentru a deveni o replică fidelă a lui Shelby Cobra 427.

Biroul de Patente şi Mărci Înregistrate din Statele Unite ale Americii a decis că Shelby nu are dreptate în ceea ce priveşte design-ul pentru Cobra pentru că acesta a fost folosit de prea mulţi constructori independenţi între timp.

Practic, Shelby deţine licenţa pentru Cobra abia din 1998, dar producţia modelului a început în 1965. Chiar miile de copii ale acestui model care i-au adus popularitatea au fost motivul pentru care Shelby a pierdut marca înregistrată Cobra.

Via | Jalopnik

Comentarii (1)

  • e "corect"
    un artist inregistreaza o melodie , iar un altul obtine drepturile
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru