Noul AC Cobra GT, reinterpretarea modernă a legendarului model: preț de 327.000 de euro

de Tiberiu Safta
Luni, 15.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania britanică AC Cars a dezvăluit oficial noul Cobra GT, o reinterpretare modernă a legendarului model de performanță. Noul model primește două motoare cu puteri diferite și tehnologie contemporană, iar prețul unui astfel de exemplar ajunge la peste 327.000 de euro.

În luna martie, AC Cars a dezvăluit primele imagini oficiale cu noul Cobra GT, o reinterpretare modernă și aproape fidelă a modelului original. Acum, noul model de performanță a fost lansat oficial, iar acesta aduce o serie de noutăți importante față de versiunea originală.

Deși noul model păstrează același design atemporal al lui Cobra, acesta primește un șasiu din aluminiu extrudat, iar unele elemente ale caroseriei sunt confecționate din compozit de carbon. Datorită materialelor mai ușoare, noul AC Cobra GT cântărește sub 1450 de kilograme. De asemenea, noul Cobra GT este mai lung cu 110 milimetri decât versiunea Cobra Mk VI, iar ampatamentul este mai lung cu 284 de milimetri decât versiunea anterioară.

Noul model este disponibil cu două motorizări. Prima constă într-o unitate Ford Coyote V8 de 5.0 litri, aspirată natural, care dezvoltă 460 de cai putere și un cuplu de 570 Nm. A doua motorizare este, de fapt, versiunea supraalimentată a aceluiași motor, care dezvoltă acum 663 de cai putere și un cuplu de 780 Nm.

Cu cel din urmă motor, Cobra GT are nevoie de 3.4 secunde pentru a atinge 100 de km/h.

Ambele motoare pot fi cuplate la o cutie manuală cu 6 trepte sau la o unitate automată cu 10 trepte, iar modelul primește și un diferențial cu blocare limitată.

Interiorul îmbină un instrumentar analog clasic cu tehnologie modernă. Aici putem aminti de scaune îmbrăcate în piele, precum și un ecran de 10.25 inch montat în fața consolei centrale, buton start/stop și frână de mână acționată electronic. Și că tot vorbeam de tehnologie modernă, AC Cobra GT oferă 3 moduri diferite pentru direcția mașinii: Street, Track și Race. Exemplarele echipate cu cutia automată primesc un al 4-lea mod, Wet, pentru condiții de ploaie.

Compania britanică va construi câte 250 de exemplare Cobra GT în fiecare an. Prețul fiecărui exemplar este de circa 327.700 de euro.

via AC Cars

Comentarii (2)

  • Superbă fiară!
    2 1
  • Mircea Badea
    masina pt bunicu..faruri de trabant...schimbatorul ala l-as arunca primul..
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru