Prețurile lui Ford Mustang Mach-E, reduse cu până la 8100 de dolari în SUA

de Tiberiu Safta
Miercuri, 21.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a redus prețurile crossover-ului său electric Mustang Mach-E pe piața din SUA. Reducere prețului apare în contextul vânzărilor în scădere ale modelului în luna ianuarie, ca urmare a pierderii subvenției.

Pe piața din Statele Unite, Ford Mustang Mach-E este acum mai ieftin cu până la 8100 de dolari. Astfel, versiunea de bază a crossover-ului electric al ovalului albastru are acum un nou preț de pornire de 39.895 de dolari. Înainte, Mustang Mach-E pleca de la 42.995 de dolari pe piața din SUA.

Nu doar versiunea obișnuită beneficiază de prețuri reduse. Inclusiv versiunea mai puternică GT este acum mai ieftină cu 7600 de dolari și costă acum 52.395 de dolari. La final, versiunea cu autonomie extinsă are un preț mai mic cu 8100 de dolari, până la 48.895 de dolari.

Reducerea prețurilor pentru acest model apare în contextul în care vânzările lui Mustang Mach-E au fost foarte slabe în prima lună din 2024. Doar în această perioadă s-au vândut doar 1295 de exemplare în Statele Unite, ceea ce reprezintă o scădere de 51% față de aceeași perioadă din 2023.

Bineînțeles, explicația pentru vânzările foarte slabe este aceea că Mustang Mach-E nu mai beneficiază de creditul fiscal de 3750 de dolari.

Modelul electric nu mai este eligibil din cauza noilor cerințe de aprovizionare cu baterii impuse de Departamentul Trezoreriei SUA. În acest mod, SUA vrea să reducă lanțul de aprovizionare a mașinilor electrice venite din China sau cu componente produse în țara asiatică.

via Profit

Comentarii (5)

  • Prea putin. Mult prea putin.
    Pretul trebuie sa fie sub o tesla y cu performante si dotari asemanatoare cu cel putin 20%.
    Este un amarat de ford, nu este vreun brand premium.
    Caci mai nou toate brandurile sunt premium. S-a dus dracu segmentul mainstream sau segmentul entry level. Toti au fente si aere. Ca e ford, ca e vw ca e peugeot, sau renault...si nu mai vorbesc de chinezi.
    Fac niste leduri, baga o tableta si gata, premium.
    Nu au performante deloc de premium, dar domne, putin marketing, putin spaga la presa sa vorbeasca frumos de produs, si hopa, vezi peugeot de 40.000 euro coaja sau kia de 70.000 pret de pornire.
    11 2
  • spaclu lu manole
    Mach E au chiar preturi decente, de fapt. Pe langa asta e o masina facuta foarte bine, e made in US si foarte utila in oras sau pe distante medii. Preturile la second hand sunt printre cele mai accesibile. Daca e s-o carcotim, la toate gasesti ceva de comentat. Masina asta isi merita banii.
    2 2
  • Mult sau puțin, pe americani nu-i interesează BEV-urile… nici 5% nu-s doritori. A nu se confunda cu ponderea anuală a BEV-urilor în vânzări. Interesant cum am ajuns la 8.100…. cu miile este ok, dar cu o sută ;)))
    Mach-E este un dezastru comercial și reducerea cel mai probabil nu va rezolva problema.
    3 0
  • Seriff
    Mach E nici nu ar trebui sa existe, cine a venit cu ideea sa numeasca struto camilia aia mustang ar trebui dat in judecata.
    1 0
  • Nu merita. Mach e. Am vrut sa iau unul f scump
    Varianta era la vreo 58000 euro cu autonomie 440 km . Nici măcar nu a vrut sa facă o reducere . De parca era de aur .pana la urma am luat skoda enyak 80x tracțiune integrala.f bună. La 47 000 euro cu autonomie mai mare .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru