SIAB 2015: București revine în calendarul internațional al marilor saloane auto

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 04.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După o așteptare de 8 ani, Salonul Auto de la București își recapătă statutul internațional fiind din nou inclus în calendarul oficial OICA pentru anul 2015. SIAB 2015 va avea loc între 10 și 18 octombrie.

Salonul Auto Internațional de la București 2015 va fi deschis între 10 și 18 octombrie pentru publicul general, ziua de 9 octombrie fiind rezervată presei și reprezentanților industriei. Organizatorul Salonului de la București este AMC-APIA Expo, locația este cea consacrată: Romaero Băneasa. SIAB a fost inclus în calendarul OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d'Automobiles) alături de alte Saloane Auto prestigioase din întreaga lume. Ultima dată când Salonul Auto de la București a avut parte de o ediție internațională sub egida OICA a fost în anul 2007. Ediții internaționale ale Salonului de la București au mai fost organizate în anii 2003 și 2005.

După 2007, pe fondul crizei economice, Salonul de la București a fost organizat în diverse variante de "buzunar" unde au participau doar câțiva dintre importatori prezenți pe piața din România. Revenirea în liga evenimentelor internaționale va aduce și o creștere semnificativă a mărcilor expuse, precum și un număr mult mai mare de noutăți.

SIAB 2015 va fi organizat imediat după Salonul Auto de la Frankfurt, unul dintre cele mai importante evenimente de acest fel din lume, astfel că multe din noutățile prezentate acolo vor avea timp să ajungă și la Salonul de la București.

Calendarul OICA 2015
12 Ianuarie Salonul Auto de la Detroit Statele Unite ale Americii
15 Ianuarie Salonul Auto de la Brussels Belgia
12 Februarie Salonul Auto de la Chicago Stale Unite ale Americii
3 Martie Salonul Auto de la Geneva Elveția
12 Martie Salonul Auto de la Cairo Egipt
19 Martie Salonul Auto de la Belgrad Serbia
1 Aprilie Salonul Auto de la New York Stale Unite ale Americii
2 Aprilie Salonul Auto de la Seul Coreea de Sud
14 Aprilie Salonul pentru vehicule comerciale de la Birmingham Marea Britanie
16 Aprilie Transpotec Logitec Verona Italia
16 Aprilie Salonul Auto de la Amsterdam Olanda
7 Mai Salonul Auto de la Barcelona Spania
21 Mai Salonul Auto de la Istanbul Turcia
27 Mai Salonul Auto de la Kiev - ANULAT Ucraina
29 Mai Salonul Auto de la Lisabona Portugalia
18 Iunie Salonul Auto de la Buenos Aires Argentina
7 Septembrie Comtrans Moscova Rusia
15 Septembrie Salonul Auto de la Frankfurt Germania
9 Octombrie Salonul Auto de la București România
14 Octombrie Salonul Auto de la Johannesburg Africa de Sud
16 Octombrie Salonul Auto de la Sofia Bulgaria
20 Octombrie Salonul Auto pentru vehicule comerciale Amsterdam Olanda
28 Octombrie Salonul Auto de la Tokyo Japonia
8 Noiembrie FENATRAN Sao Paolo Brazilia
21 Noimebrie COMVEX Istanbul Turcia

Via OICA

Comentarii (6)

  • hazard
    buna gluma :)
    4 11
  • hazard, informeaza-te:
    http://www.oica.net/category/calendar/
    coloana din dreapta
    1 0
  • Doamne ajuta! Asa sa fie! Dar pentru ca traim in Romania nu m-as mira ca cineva sa se razgandeasca la un moment dat. ca doar s-a mai intamplat.
    Imi amintesc de editia din 2007. A fost foarte misto, dar a fost o intamplare. Sper totusi sa ma insel, dar o editie ca atunci, in Romania nu cred ca se va mai tine. Vom trai si vom vedea.
    Automarket, poate ca nu ar fi rau daca ne-ati spune care sunt pasii prin care trebuie sa treaca un importator pana sa ajunga cu masinile expuse. Acum 2 ani i-am intrebat pe cei de la Hyundai si mi-au spus ca sunt niste pasi interesanti si uneori greoi (nu a putut sa-mi spuna concret care) de cand se stabileste sa se organizeze un salon auto si pana ajung masinile sa fie expuse.
    5 1
  • hazard
    da, ai dreptate...nu stiu sa citesc. Dar o sa vin si eu la "marele salon Siab 2015 " (aaahhahahahah :)) si o sa va fotografiez cum stati si plangeti ca nu aveti voie sa va urcati in , de exemplu, Porsche.
    Pana una alta poate va educati copii ca sa stie sa se comporte civilizat, sa nu fure, sa nu puna mana sa traga si sa apese pe butoane etc... si poate o sa avem si noi un salon auto cu adevarat inteernational in 2050.
    Si nu in ultimul rand, sunati-l pe Tiriac si rugati-l frumos sa nu cumva sa se supere si sa nu vina cu marcile aduse de el la show.
    Hai sa aveti o zi buna :))
    0 2
  • Parca era si la Paris un salon mic,mic...nu l-am vazut pe lista...
    1 0
  • http://www.autoexpress.co.uk/paris-motor-show

    The Paris Motor Show – or Mondial de l’Automobile – is one of the most important shows in the automotive calendar. It takes place only on even-numbered years, with the Frankfurt Motor Show, held at the Frankfurt Messe, taking over on odd-numbered years.

    Paris Motor Show - sau Mondial de l'Automobile - este una dintre cele mai importante spectacole din calendarul auto. Aceasta are loc numai pe anii pari, cu Frankfurt Motor Show , care are loc la Frankfurt Messe, preluând pe anii impari.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru