Producția globală de mașini a scăzut în 2018 cu 1% la aproape 96 de milioane de unități: producția din Europa a înregistrat un declin de 5%

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 02.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producția globală de mașini a fost anul trecut de aproape 96 de milioane de unități, în scădere cu 1%, în condițiile în care piața auto europeană a înregistrat de asemenea un declin la 21.3 milioane de unități.

Organizația Internațională a Producătorilor de Vehicule (OICA) a publicat în această săptămână un raport cu privire la produtia globală de mașini în anul 2018.

Datele centralizate de OICA arată că producția globală de mașini a fost anul trecut de aproape 96 de milioane de unități, în scădere cu 1% de la nivelul record atins anul trecut, 97.4 milioane de unități.

În plus, 2018 a devenit primul an de scădere pentru producția globală de mașini după 8 ani consecutivi de creștere.

Organizația menționează că producția de mașini din Europa a scăzut anul trecut cu aproximativ 5%, de la 22.2 la 21.3 milioane de unități, echivalentul unei cote de piață de 22.2% din producția globală.

Interesant este însă că producția din Europa de Est a crescut cu 5% la 4.2 milioane de unități, ceea ce sugerează o tendință a constructorilor de a muta o parte a producției din Europa de Vest în partea estică a continentului, datorită costurilor mai mici.

Între timp, în America de Nord s-au produs 20.8 milioane de unități (21% din total), în condițiile în care producția din SUA și Mexic a crescut cu 4%.

De asemenea, pe piața sud-americană, OICA a remarcat creșterea de 5% înregistrată în Brazilia, concomitent cu o scădere de 1% pe piața din Argentina.

Cea mai mare regiune rămâne Asia-Oceania, acolo unde au fost produse 52.5 milioane de unități, adică mai mult de jumătate din producția globală. Totuși, producția din această zonă a scăzut cu 2%, în special ca urmare a scăderii de 4% înregistrată de China (27.8 milioane de unități).

De departe, cea mai mare creștere a producției a fost înregistrată de Africa, care a crescut cu 12%, la circa 1.8 milioane de unități, ca urmare a rezultatelor bune din Maroc (+18%), Algeria (+17%) și Africa de Sud (+4%).

Via OICA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru