Producția de mașini din Marea Britanie, la cel mai scăzut nivel din 1984 încoace

de Tiberiu Safta
Miercuri, 29.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În luna noiembrie, producția de automobile din Marea Britanie a înregistrat cel mai scăzut nivel din 1984 până în prezent. Motivele acestei scăderi sunt atribuite crizei mondiale de semiconductori, problemelor cu lanțurile de aprovizionare și, inclusiv, închiderii unei fabrici Honda.

Marea Britanie a înregistrat cel mai mic număr de automobile produse în luna noiembrie, din 1984 încoace. Conform datelor oferite de SMMT (Society of Motor Manufacturers and Traders), au fost produse 75.756 de automobile în noiembrie. Astfel, pentru a cincea lună consecutiv, nivelul producției auto din Regatul Unit a scăzut semnificativ.

Prin comparație, în noiembrie 2020 au fost produse 106.243 de mașini. Asta se traduce printr-o scădere de 28.7% față de aceeași perioadă a anului trecut. Până acum, în acest an au fost produse 797.261 de unități, cu 6.2% mai puțin decât același interval din 2020.

Chiar și producția de mașini destinate pieței autohtone a scăzut cu 19%, fiind asamblate numai 12.701 vehicule în luna noiembrie. Producția pentru export a scăzut cu 30.4%, fiind create 63.055 de mașini în această perioadă.

Scăderea semnificativă a nivelului de producție poate fi atribuită mai multor factori. Printre aceștia se numără: criza mondială de semiconductori, pandemia de COVID-19 și probleme cu lanțurile de aprovizionare.

Mai mult, nivelul producției a fost afectat și după ce, în vara acestui an, a fost închisă o uzină Honda din Marea Britanie.

În Regatul Unit, 8 din 10 mașini sunt produse pentru export. 60% dintre acestea sunt destinate piețelor europene. De la 1 ianuarie 2022, vor intra în vigoare regulamente noi cu privire la exportul de produse din această țară, întrucât Marea Britanie nu mai face parte din Uniunea Europeană.

Producția de mașini electrice a crescut, însă, cu 13.7% față de 2020. Astfel, producția de mașini electrice din Regatul Unit a crescut de două ori față de anul trecut, iar mașinile cu zero emisii, cât și cele hibride, reprezintă acum o treime din producția de automobile din această țară.

via Carscoops

Comentarii (5)

  • Criza afectează cam toți producătorii & distribuitorii. In momentul de față, la noi, timpul de așteptare, spre exemplu, pentru Skoda Octavia este de 10 luni, sau pentru Renault Arkana 5 luni.
    4 3
  • In Germania Auto-haus-urile sunt pline de masini. Acum nu stiu ce sa zic, ori sunt deja comandate de clienti ori sunt pur si simplu pe stoc dar neamtul vrea el sa isi cumpere masina fix cu optiunile pe care le doreste el. Adica, eu cred ca daca vrei masina noua si ai bani, mergi si iti alegi una din parcare sa fie pe gustul tau. Si cand zic ca sunt Auto-haus-urile pline, vorbesc si de sute de exemplare de multe ori care stau nemiscate cu lunile.
    7 4
  • In 2007 dura 7 luni dupa ce faceai comanda la un Passat b6 sa-l primesti. In functie de motor si echipare puteai astepta 8 luni lejer.
    3 1
  • E normal, doar trăim 1984-ul lui Orwell. :-)
    P-o notă mai serioasă, cred că producția globală de mașini (vb. de alea ”uzate moral” :-P) e abia la începutul declinului, până se va stabiliza la același nivel - ăla maxim sustenabil de către e-grid - al BEV-urilor.
    Adică max. 10% din cifrele actuale -- nu dați cu pietre, mi-a vândut și mie pontul Neti Sandu. :-)
    12 0
  • Edikkk
    cu alte cuvinte, motivul real.... Brexit
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru