Siguranța copiilor pe primul loc: viitorul Volvo EX90 va avea un sistem care detectează copiii uitați în mașină

de Tiberiu Safta
Miercuri, 28.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo EX90, viitorul SUV electric al mărcii suedeze, va beneficia de un sistem de supraveghere nou pentru habitaclu. Mai exact, modelul va avea un sistem radar care va putea detecta copii uitați în mașină. Sistemul va avertiza șoferul de acest lucru în momentul în care va încerca să încuie mașina.

Volvo se pregătește să lanseze noul SUV cu zero emisii EX90. Știm deja că noul model va fi dezvăluit în 9 noiembrie și va fi succesorul electric al lui XC90.

Evident, noul model al scandinavilor va fi presărat cu o multitudine de sisteme de siguranță avansate. Modelul va fi echipat cu nu mai puțin de 8 camere video, 5 sisteme radar, 16 senzori cu ultrasunete și un sistem LiDAR amplasat pe plafon.

Acum, Volvo a dezvăluit un nou sistem de siguranță care avertizează șoferul cu privire la prezența copiilor uitați în mașină. Cu ajutorul unui radar montat în habitaclu, sistemul poate detecta cea mai mică mișcare și chiar respirațiile celor mici rămași în mașină.

Sistemul îl va avertiza pe șofer de prezența copiilor atunci când acesta va încerca să o încuie. Dacă sistemul detectează mișcări, mașina nu va putea fi încuiată. Radarul va putea detecta inclusiv animale uitate în vehicul.

În cazul în care au fost uitați copii sau animale în mașină, aceasta va activa și regla automat sistemul de climatizare pentru a evita situațiile de sufocare, care pot duce la deces.

Sistemul va face parte din echiparea standard a noului model.

Noul Volvo EX90 va fi dezvăluit în 9 noiembrie.

via Volvo

Comentarii (11)

  • Cu tot respectul nu este un sistem de siguranța ci un sistem anti-prostie. Cum sa-ți “uiți” copilul in masina??? Ne ducem naibi dacă nu suntem nici măcar in stare sa clasificăm corect situațiile. Si dacă-l “uita” dormind, adică nu se mișcă?
    12 2
  • Poate ca tu nu ai patit. Acum 2 luni am plecat la un parc cu niste prieteni si au uitat una din fetite in masina (Tesla 3). Si-au dat seama dupa ce au facut cativa pasi :))
    Imagineaza-ti ca ar dormi copiii.
    4 4
  • Eh, asta mai lipsea! Semn că specia umană evoluează...
    Va fi interesant când euroncap va evalua mașinile și în funcție de existența sistemului.
    7 2
  • https://www.usatoday.com/story/news/health/2019/08/02/hot-car-deaths-why-they-keep-happening-and-how-stop-them/1861389001/
    Vai, dar cum de se intampla?
    Treziti-va oameni buni.
    Daca voi nu aveti habar, nu inseamna ca nu exista.
    Cum explicati asta: https://youtu.be/Yv6reh9LXgI
    Desi vedem zilnic tampiti din astia, totul continua.
    De astia nu va mai mirati ca "asta ne mai lipsea"???
    3 3
  • https://www.nytimes.com/2019/08/01/nyregion/children-left-to-die-in-hot-cars-accident-or-murder.html
    https://observatornews.ro/mapamond/un-tata-care-trebuia-sa-isi-lase-copilul-la-cresa-la-uitat-in-masina-parcata-la-munca-copilasul-a-fost-gasit-mort-dupa-10-ore-in-franta-476470.html
    https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/un-barbat-s-a-sinucis-cand-si-a-dat-seama-ca-fiul-lui-de-18-luni-pe-care-l-a-uitat-3-ore-in-masina-incinsa-a-murit-1994803
    https://observatornews.ro/mapamond/un-copil-de-5-ani-uitat-de-mama-in-masina-a-murit-sufocat-de-caldura-femeia-din-texas-se-grabea-sa-organizeze-petrecerea-celuilalt-copil-475865.html
    https://www.desprecopii.com/info-id-2136-nm-Bebelusul-meu-a-murit-de-caldura-in-masina-Ziua-in-care-creierul-ma-tradat.htm
    Oare?
    3 5
  • Stiu ca suna mai interesant articolul despre BMW XM... Dar nu toate marcile se gandesc la cocalari.
    4 3
  • E bun sistemul, in primul rand pentru retardatii de americani (cca 50 cazuri de deces anul trecut, in crestere) care-si uita copii cu zilele prin masini de se coc ca si popcornul….si pentru europenii care se zbat sa-i ajunga din urma.
    5 1
  • Pentru cei care au comentat mai sus: aveti articole dedicate despre BMW-uri.
    Cititi acolo despre ce va intereseaza, vedeti acolo cai putere si performanta si lasati pe altii sa citeasca despre Volvo si siguranta.
    2 7
  • @Mihai
    Stai liniștit! Am un XC60 T8 Inscription (dacă știi despre ce e vorba, e bine) în familie. Luat de nou...
    2 2
  • Pentru cei 50 este din păcate prea târziu. Pentru posibilele cazuri de anul asta din nou… la fel in viitor posibilele cazuri nu pot doar in masini Volvo XC90. Nici o problema sa creeze un asemenea sistem, dar nu prea o sa “se simtă”, adică nu as face din protecție pentru prostie o știre… doar nu vorbim de ABS.
    2 2
  • Vorbim de un constructor auto care face ceva sa salveze niste vieti. Prostie sau nu, se pot preveni astfel de cazuri.
    La fel putem spune si despre BMW. Ar putea sa faca ceva impotriva prostilor care mor si omoara pe altii continuu?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru