Siguranța pe primul loc: Volvo va limita viteza maximă la 180 km/h pentru toate modelele noi începând cu anul 2020

de Paul Cosma
Luni, 04.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat că va limita viteza maximă la 180 km/h pentru toate modelele noi pe care le va lansa după anul 2020. Suedezii vor ca numărul victimelor și al persoanelor cu răni grave din accidente să fie redus la zero.

Suedezii de la Volvo pun mare preț pe siguranța în trafic și transmit un semnal interesant către întreaga industrie auto.

Volvo va limita viteza maximă la 180 km/h pentru toate modelele noi pe care le va lansa după 2020. Obiectivul Volvo este unul extrem de ambițios: zero victime și persoane rănite grav în accidentele în care sunt implicate mașini Volvo.

Constructorul trage un semnal de alarmă cu privire la viteza excesivă, care provoacă o bună parte dintre accidentele rutiere la nivel global.

“Cu toate că limitarea vitezei nu este un remediu universal, merită să luăm această măsură dacă salvăm o viață,” a declarat Håkan Samuelsson, șeful Volvo.

În plus, Volvo caută modalități prin care noile tehnologii să limiteze automat viteza mașinilor în preajma școlilor și spitalelor.

Via Volvo

Comentarii (13)

  • Ovidiu
    Extraordinar! Am si eu 50.000 euro - 70.000 euro pentru o masina. Nu-mi iau Volvo ca prinde doar 180 la ora. Ma duc si iau ceva nemtesc gen Audi sau BMW. Va dati seama ca am fost ironic. Asa o sa spuna lumea! Volvo is the best, desi am si eu o masina foarte sigura si anume C5!
    6 7
  • Daca in Romania,viteza maxima e de 130 km/h,,de ce nu se limiteaza viteza la masinile vandute in Ro?Sau mai "destept",,pe cele nationale,sa fie limitate la 100 km/h,,iar la intrarea la autostrada, prin aplicatii "smechere" sa fie setate automat la maxim 130!
    3 9
  • daca as avea bani, nu mi-as dori o alta masina. mai ales XC90 este incredibila, am condus-o vreo 180 de km si m-am indragostit iremediabil
    11 3
  • eco eco
    mai trebuie sa le pune si pedale de bicicleta si imi iau si eu una, hai ca am fost ironic :)))))
    4 8
  • Mda... de parca la 180 kmph, cand te proptesti de un picior de pod sau de un stalp, iesi din Volvo reconfortat si plin de viata. :)

    Dulce ipocrizie... :)
    12 3
  • Rudolf D.
    Ha ha ha, ce o sa scada vanzarile.
    Dar o sa castige smecherii cu cheap tuning care o sa-ti dea voie sa treci de limita.
    4 5
  • someone
    parca e japonia in perioada cand producatorii domestici au decis ca puterea JDM sa fie 280 cai si viteza maxima 180 km/ora. oare limitarea asta va avea succesul scontat pt volvo? ( poate guvernul romaniei ar trebui sa faca acest lucru si la toate masinile inmatriculate in RO: se inmatriculeaza doar masinile limitate din fabrica la 180: oare vor mai muri atatia pe autostrazile noastre inca in constructie?)
    avand in vedere si capacitatea maxima a motoarelor volvo , maxim 2.0, parca suna cumva cumva.....ar fi fost ridicola aceasta limitare la un motor de 3000 turbo
    3 1
  • Viteza maximă actualelor modele Volvo depășește cu puțin 200 km/h, deci nu va fi mare schimbarea, o știre ar fi fost dacă Lamborghini, Ferrari, Porsche ar face asta.
    4 5
  • Arogantul
    Dane, iar nu ai dormit, iar debitezi tampenii?
    Tu nu ai condua decat volvouri de 150de Cai putere? Daca da, nu-ti mai da cu parerea
    T5, T6, T8, TOATE ating 50 sau sunt limitate la 250, iar D5 se apropie de 250
    5 1
  • Viteza maximă medie a modelelor Volvo este de 212 km/h, am omis să precizez, acțiune de marketing și atât.
    3 4
  • Daca are cineva acces la o astfel de statistica, sa posteze aici cate accidente se produc in Romania/Europa la viteze de peste 180Km/h, raportat la cate se produc in total pe autostrazi, si cate victime sunt in aceste accidente. Ar fi de preferat sa se posteze si sursa

    Scriu asta deoarece foarte rar mi s-a intamplat sa vad pe cineva mergand cu mai mult de 180 pe autostrazile de la noi, iar 180 este exact cum zice PMC

    Ma intreb daca modelele Polestar vor avea acesta limitare, sau vor folosi lipsa limitarii ca motiv pentru cumpararea masinii mai scumpe
    6 0
  • Arogantul
    Dane,
    pai ia atunci si mercurile la comparatie cu motopartzele alea de 1,5 cdi , si fa o medie si acolo sa vedem cat iti da
    3 1
  • inexorabil
    Eh, cum se ȋnvârte roata istoriei…După ce, ȋn cel mai pur stil nazist, autoritățile americane s-au pus cu ciomagul emisiilor și al ultrasiguranței pe industria auto locală (nevoită, ȋn atare condiții, să conceapă, ȋn anii ’80, mașini care să indice max. 85 mph sau 140 kph pe vitezometru – deși, ȋn realitate, mașinile respective erau mai capabile decât arăta restricția), doborând-o de la ȋnălțimea forței brutale pe care o atinsese ȋn perioada anilor ’60 (cu apogeul ȋn 1970) și curmându-i, astfel, pentru totdeauna, destinul luminos, se trezește acum și “avansata” de Europa să procedeze identic.

    Mă rog, nu mă pot declara surprins de decizia lui Volvo, dar, dacă și Triada germană va aplica aceeași măsură, atunci cu certitudine ȋi va pierde de clienți pe alde meltenii, gherțoii, coca & piți. Fiindcă 180 km/h nu se ȋndură ei să prindă pe autostradă (nu li s-ar părea cine știe ce ispravă, nu de alta), ci pe categorii inferioare de drumuri.

    Mai degrabă se cuvine să fie antrenată atitudinea șoferilor decât să (le) fie impuse astfel de limite (admit că sunt aberante!). Axiomatic, nimeni și nimic nu le pot zdruncina specimenelor mai sus enumerate ȋncrederea demiurgică ȋn propriul ego, implicit nu le pot zădărnici orgasmul “victoriei strălucite” ȋmpotriva “fraierilor” (deși, din fire, aceștia din urmă nici nu se sinchisesc să-i provoace la vreo dispută, cu ambele sensuri din DEX: emulație și altercație).

    Vă ȋntrebați ce manieră de educare să fie aleasă? La noi este deja fapt statornicit, dovedit istoric, că numai tactica originală zisă “educație cu bâta” (da, da, “brutalitate oripilantă”) produce roadele scontate, mai ales că trebuie materializată ȋncă de la vârste fragede…Motivul? Poporul acesta nu cunoaște alt “limbaj”, legal sau nu. Ȋnsă, din (ne)fericire, s-a scos din program frica (de Dumnezeu și de stat) și, ȋn schimb, s-a introdus…hipnoza (propagandistică, mediatică, consumistă, tehnologică). Prin analogie, cam așa se plângeau ofițerii noștri pe vremea când efectuam stagiul militar: “Ia uite, bă, politicienii ne obligă ca, ȋn loc de bătaie, să vă servim supliment de mâncare”.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru