Siguranță prin tehnologie: Ford și Google vor să combată neatenția la volan cu ajutorul realității virtuale

de Petre Barac
Miercuri, 11.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford, Google și studiourile Happy Finish au lansat Ford Reality Check, o aplicație VR (Virtual Reality) care îți arată consecințele neatenției la volan.

Ford și Google și-au unit forțele cu scopul de a reduce numărul accidentelor cauzate de șoferii care nu sunt atenți la drum. Americanii au lansat o aplicație bazată pe tehnologia Google Daydream VR.

Utilizatorii folosesc ochelarii VR și sunt puși în situația unui șofer care trebuie să își ducă prietenii la o petrecere. Pe drum, șoferul este “bombardat” de mesaje, apeluri telefonice și pasageri vorbăreți, care îi pun atenția la încercare. La finalul simulării, aplicația este programată astfel încât atenția șoferului să fie distrasă complet, iar accidentul este fatal.

“Implicarea într-un accident de mașină poate să fie o experiență care îți schimbă viața și, din păcate pentru mulți tineri, le curmă viața într-un mod tragic. Prin această aplicație, noi sperăm să le oferim o privire clară asupra modului în care viața lor se poate sfârși brusc. Vrem ca tinerii să conducă mai prudent și să fie în siguranță. Realitatea virtuală este modul perfect prin care putem să prezentăm pericolele neatenției la volan.

Tinerii șoferi sunt mai predispuși să folosească astfel de aplicații. Studiile au arătat că o astfel de experiență virtuală le va influența pozitiv comportamentul la volan în lumea reală”, a explicat Jim Graham, manager în cadrul Ford Driving Skills for Life.

Ford susține că 90% dintre oamenii care au folosit aplicația au spus că își vor schimba comportamentul la volan ca urmare a experienței “tragice” avute la nivel virtual.

Ford Reality Check va fi prezentată în cadrul unui eveniment oficial în perioada 17-19 noiembrie. Aplicația va fi disponibilă și în magazinul Google Play la o dată ce va fi anunțată ulterior.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru