Skoda a confirmat viitorul SUV Kodiaq Coupe. Dacă avem noroc, el ajunge și în Europa

de Bogdan Mirică
Joi, 27.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a anunțat că va da naștere unei variante de caroserie noi pentru SUV-ul Kodiaq. Este vorba despre un SUV Coupe, creat pentru China, care ar urma să debuteze apoi și în Europa.

Chiar dacă aici, în Europa, Skoda și-a câștigat clienții cu practicalitatea modelelor sale și cu prețurile abordabile, pe piața din China, acolo unde clienții aleargă și după statut și imagine, cehii au umblat puțin la filosofie.

Și vor umbla și în continuare, pentru că intenționează să le ofere asiaticilor o mașină pe care Europa ar putea să nu o primească. Este vorba despre o variantă coupe a SUV-ului Kodiaq, care a fost deja aprobată pentru piața din China.

Bernhard Maier, șeful Skoda, a confirmat această informație, dar a lăsat loc de interpretare și în ceea ce privește prezența lui Kodiaq Coupe și pe piața din Europa. ”Un SUV coupe este un derivat minunat. Ne va ajuta să facem brandul și mai emoțional”, a declarat Maier.

Un SUV coupe este un derivat minunat. Ne va ajuta să facem brandul și mai emoțional.

Bernhard Maier
șeful Skoda
Până acolo însă, Skoda trebuie să se asigure că o astfel de mașină ar avea loc pentru producție în Europa.
Versiunea asiatică va fi produsă acolo, local, ceea ce înseamnă că Europa va avea nevoie de propria fabrică.

”Ne-ar plăcea să avem această mașină și în gama europeană. Problema este că nu avem capacitatea de a produce tot ce vrem să producem. Ar exista un potențial uriaș pentru această mașină. Nu aici este problema. Cred că ar fi o soluție profitabilă. Problema este spațiul din fabricile noastre. Vindem atât de multe mașini în acest moment, încât acest nou produs nu ar avea loc”, a declarat Christian Strube, membru în consiliul de conducere și responsabil pentru departamentul de cercetare și dezvoltare.â

Cât privește aspectul exterior, SUV-ul coupe ar urma să adopte o linie ceva mai plonjată a habitaclului, un aspect frontal care se apropie mai mult de Superb, jante mari și un interior asemănător celui pe care îl vedem în prezent.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru