Skoda a devenit membru al Open Automotive Alliance, parteneriatul care aduce smartphone-urile mai aproape de maşini

de Sebastian Toma
Joi, 10.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cehii de la Skoda au aderat la Open Automotive Alliance, o colaborare între mai multe companii din tehnologie şi din industria auto pentru implementarea mai bună a smartphone-urilor la bordul autovehiculelor.

Skoda s-a alăturat Open Automotive Alliance, o colaborare dintre mai multe companii din domeniul tehnologiei şi al industriei auto menită să asigure integrarea smartphone-urilor cu Android la bordul autovehiculelor. Colaborarea respectivă a fost iniţiată în ianuarie a.c. şi are ca membri fondatori companiile Google, Audi, General Motors, Honda şi Nvidia. Împreună, platforma OAA are rolul de a dezvolta modalităţi sigure şi intuitive de folosire a dispozitivelor Android la bordul maşinilor. Reprezentanţii mărcii din Cehia ar putea să colaboreze şi cu americanii de la Apple, în vederea integrării sistemului CarPlay, cu toate că nu au comunicat nimic în această direcţie. 

Skoda Service Award: cea mai bună echipă de servisare vine din România

Siglele celor 28 de mărci auto implicate în Open Automotive Alliance.

Sărbătoare la Škoda: 11 milioane de automobile fabricate la Mlada Boleslav

Urmareste Automarket
Cei de la Skoda promit să profite de noua lor colaborare şi să le ofere clienţilor noi tehnologii şi aplicaţii online atractive. Posesorii de terminale cu Android vor beneficia de un nivel superior al conectivităţii în maşinile lor, fiind posibilă transpunerea meniului telefonului pe afişajul sistemului multimedia, de exemplu.
Datorită acestor soluţii, clienţii vor putea primi un nivel superior de conectivitate fără să se pună pe ei sau pe ceilalţi utilizatori ai drumurilor publice în pericol.

Škoda se mândreşte cu cele mai bune rezultate ale primului sfert de an din istorie

Partenerii tehnologici ai Open Automotive Alliance.

20 de lucruri pe care nu le stiai despre... ŠKODA

Hyundai ar putea să fie primul producător de automobile care să folosească interfaţa Google pe un model de serie, odată cu generaţia 2015 a lui Sonata. Reprezentanţii Google nu au spus care va fi modelul care va beneficia primul de sistemul lor de operare în versiunea dezvoltată pentru maşini. Lista de mărci care va oferi sistemul Android Auto în viitor este destul lungă, incluzând 28 de nume în acest moment, de la Abarth la Volvo. O parte dintre mărcile respective au o colaborare şi cu Apple în această direcţie, ceea ce înseamnă că şoferii modelelor care vor suporta tehnologia celor de la Google vor putea să-şi conecteze şi iPhone-ul la maşină, dar şi invers, fără bătăi de cap, cel puţin la nivel teoretic.

Pentru şoferii care nu au smartphone sau nu vor să-l conecteze la maşina lor, fiecare model în parte promite o interfaţă multimedia dedicată, liberă de vreun sistem de operare mobil, aşa cum se întâmplă în prezent.

Via Skoda

Comentarii (5)

  • Indiferent de marca, clientii vor avea de castigat. Va fi mult mai usor sa se dezvolte si apoi sa se implementeze in productie un produs.
    2 0
  • inexorabil
    Spălarea creierelor prin cea mai perfecţionată tehnică de hipnoză ocultă (recte "implementarea" globală a high-tech-ului, în mod sincron şi atât de rapid, încât să nu lase nimănui nicio şansă de tergiversare prin filtru critic, în lumina consideraţiilor tradiţional-creştine) îşi vede imperturbabilă de acţiune...Multă vreme am crezut că diavolul se bucură de o imaginaţie inepuizabilă, incomparabilă şi imbatabilă în materie de improvizaţie favorabilă planurilor lui mârşave, dar, cu timpul, am realizat că nu degeaba i se spune "colosul cu picioare de lut" (adică vulnerabil în esenţă), în sensul că, în viziunea oamenilor nativ vigilenţi (tot mai rari, ce-i drept), adică imposibil de înşelat, el pare, de fiecare dată, destul de...previzibil, limitat ca izvor de strategii şi chiar ridicol în capsomania de a nu se abate nicicum de la traiectoriile lui prestabilite, rigide, în pofida unor evidenţe grăitoare de la sine, facil de deconspirat! Mai concret, avalanşa toxică de asemenea veşti "spectaculoase" (care tind să se înmulţească precum ciupercile, nu numai pe AM), mie, unul, nu-mi poate releva decât banalitatea ridicată la rang de lege! OK, am înţeles şpilu' : preocuparea de bază a proto(stereo)tipului de "şofer" din nu prea îndepărtatul viitor antihristic va trebui să fie oricare alta, numai pilotajul personal(izat), conştient, liniştit şi responsabil nu! Vai şi amar...
    1 6
  • @inexorabil "esti nebun"!! Ce faci cand omu isi doreste acest lucru si nu toti sunt ca tine! Putem reveni la stalinism ??!!atunci nu!
    P.S
    Eu unu ma bucur de noile tehnologii adoptate , de exemplu start-stop in mahalaua asta de bucuresti unde totul este atipic mi se pare genial desi eram sceptic la inceput!
    1 0
  • Abia astept sa te intrebe dealerul "cu ce OS doriti masina sa se livreze, de la Apple si va mai costa 200EU sau doriti Android care este inclus in pretul masinii"
    3 0
  • @inexorabil

    iar o iei pe aratura...viitor antihristic, tehnologia hipnotica oculta, nativii vigilenti.....iti dai seama? cand primul om a folosit o piatra sa beleasca vanatul probabil ca s-a gasit un "inexorabil" sa-i spuna ca "unealta" aia e rodul imaginatiei inepuizabile a diavolului.

    cu-cu!...cu-cu!

    PS. asta daca nu crezi ca omu' a aparut acum 6.000ani cand se tragea de sireturi cu dinozaurii si leii din savana. :))
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru