Skoda a dezvăluit conceptul Mountiaq: pick-up-ul realizat de studenți cehi se bazează pe Kodiaq

de Daniel Popescu
Luni, 03.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a prezentat conceptul Mountiaq, pick-up-ul realizat ca exercițiu de design de 35 de studenți din Cehia care au avut ca bază de plecare SUV-ul Kodiaq.

Skoda a continuat și în acest an programul inedit prin care a oferit oportunitatea unor studenți de la Mlada Boleslav să-și exerseze talentul prin realizarea unui concept.

La capătul a mai multe luni de muncă, constructorul ceh a publicat primele imagini cu Skoda Mountiaq, conceptul unui pick-up care are ca punct de plecare SUV-ul Kodiaq.

Conceptul rezultat din talentul studenților are dimensiuni mai mari: lungimea este de 4999 mm, lățimea de 2005 mm, înălțimea de 1710 mm, în timp ce garda la sol ajunge la 290 mm, cu 100 mm mai mare decât în cazul lui Kodiaq Scout.

Pick-up-ul oferă spațiu pentru șofer și un pasager în dreapta, iar bena este iluminată și include un compartiment ascuns. Designerii au conceput dimensiuni noi pentru uși, au redesenat proiectoarele de ceață, au integrat un sistem de protecție sub podea și au implementat un hayon.

De asemenea, logo-ul Skoda de pe capotă are un efect de iluminare, la fel ca și zona în care este amplasat motorul TSI de 2.0 litri și 190 de cai putere.

La interior, logo-ul Skoda prezent pe plafon este de asemenea iluminat, iar designerii au amplasat și un sistem de infotainment Columbus cu boxe de 320 W și un subwoofer de 2.000 W.

Conceptul Montiaq reprezintă un simplu exercițiu de design, iar Skoda a menționat că acesta nu anticipează lansarea unui model de serie în acest segment. Primul concept dezvoltat de studenții și elevii centrului de studiu Skoda a fost Citijet (bazat pe Citigo), iar acesta a fost urmat de Funstar (pick-up pentru Fabia), Atero (bazat pe Rapid Spaceback), Element (bazat pe Citigo) și Sunroq (bazat pe Karoq).

Via Skoda

Comentarii (1)

  • Ba eu sper ca cehii se vor razgandi si vor lua in considerare un model bazat pe acest concept. Arata foarte bine si realist si mai adecvat vremurilor noastre, mai tineresc. L-as prefera oricand in fata jucatorilor actuali din clasa pickup-urilor de prin Europa. Nu toti care-si doresc o astfel de masina au nevoie de un caraus cu o bena mare.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru