Skoda a inceput producţia noii Octavia 3

de Mircea Meșter
Luni, 17.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După o investiţie care a mărit capacitatea de producţie şi a modernizat multe părţi ale fabricii din Mlada Boleslav, Skoda anunţă astăzi startul producţiei noii generaţii Octavia.

Esential 44% dintre livrările Skoda la nivel mondial sunt reprezentate de Octavia.
100 de pieţe ale lumii sunt deservite de Skoda Octavia.
3.700.000 de exemplare Octavia au fost vândute de Skoda din 1996 până astăzi.
Skoda a anunţat astăzi că a dat startul producţiei noii generaţii Octavia. Cel mai bine vândut model al mărcii din Cehia este produs la Mlada Boleslav, cea de-a treia generaţie Octavia determinând lucrări de modernizare fără precedent pe liniile de asamblare ale fabricii. Conform comunicatului oficial Skoda, lucrările de dezvoltare a uzinei de la Mlada au dus la posibilitatea de a creşte ritmul de producţie de la 800 la 1200 de maşini pe zi pe linia de asamblare pe care sunt montate modelele Rapid şi Octavia.

"Octavia este inima brandului Skoda. Oamenii noştri au pus la bătaie competenţă şi pasiune pentru a crea cea mai bună Octavia din istorie", spune Winfried Vahland, directorul Skoda, care susţine că noul model al mărcii din Cehia îşi creează "o clasă proprie" prin lansarea celei de-a treia generaţii.

Conform informaţiilor oficiale venite dinspre Skoda, marca din cehia are în vedere o ofensivă fără precedent în întreaga istorie a brandului în următorii ani.

Astfel, Skoda va lansa câte un nou model sau un facelift la fiecare şase luni de acum până în 2015, scopul final al subsidiarei VW Group fiind acela de a creşte producţia până la 1.5 milioane până în 2018. 

Noua generaţie Skoda Octavia va putea fi admirată în showroom-urile începând cu luna ianuarie a anului 2013.

Comentarii (7)

  • E foarte interesant ca vom vedea masina din ianuarie pe strazi dar oficial , lansarea ei va avea loc in martie 2013 la geneva .... ciudat
    Dar daca au inceput sa o produca de acum sigur o vand din ianuarie ca doar nu fac stocuri pana in martie ... :))
    14 4
  • Sambata am avut primul contact real, la volanul noului Rapid cu motor de 1.2 75CP si pot sa va spun ca masina se comporta foarte bine pe sosea, mai putin ca reprize... Astazi am condus un Rapid 1.6 TDI cam 150 KM si ma declar extaziat de experienta traita... Este modelul ideal pentru familii tinere si cu un buget mai fragil... Astea fiind spuse, sunt convins ca noua OCTAVIA va face intr-adevar FURORI mai ales printre posesorii de Octavia 1 si 2, care vor fi atrasi ca de un magnet catre noua generatie! Ca si critica, as putea sa mentionez totusi ideea cam ciudata de a grabi lansarea modelului peste Rapid, care abia incepe sa scoata capul in lume... Cred ca trebuia lasata o perioada mai mare intre lansarea celor doua modele, care oricum seamana mult si se va produce o anumita confuzie printre clienti...
    11 4
  • Uite ca si astia de pe malul alalalt al baltii stiu de Skoda, Skoda Octavia, Skoda Octavia 3:
    http://jalopnik.com/5967774/the-new-koda-octavia-is-an-old-audi-we-cant-buy
    0 11
  • sunt fost posesor de octavia 2, actual posesor de octavia 2FL si va spun cu mana pe inima ca la anul o sa fiu posesor de octavia 3.........cred ca am spus tot ce se putea spune
    14 8
  • ce anume, ca le schimbi din trei in trei ani ca sa nu se strice?
    fii explicit, totusi
    6 6
  • @alinmarina
    sa fii extaziata de o Skoda e la fel ca si cum sa fii impresionata de o manea. Sunt cele mai fade, plictisitoare si prost calitative masini din Europa. Conduceti si alte masini decat Skoda, ca sa aveti un termen de comparatie, inainte sa va declarati extaziati!
    10 13
  • @"alinmarina"
    Habar n-ai despre ce vorbesti.Se vede ca probabil ai urcat direct intr-un X5 ptr prima oara in viata ta doar ca sa faci altceva soferului in zona de mijloc...Habar n-ai ,ptr ca nu muncesti sa strangi 20-30 de batrane ,si nici nu-ti pui dosu' la bataie ptr a plati cel putin un Logan vreo 4 ani la banca ..Il pui la bataie impreuna cu gurita din care ies gogomarle de astea, doar ptr a colecta un lichid galbui de prin cotloanele corpului de la vreun interlop dubios...Munceste si ia-ti o Dacie din ratg de vreo 15 milioane, da' nu cu banii de pe popou si gurita, cu bataturi in palma si nu de coite la curulet...
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru