Skoda anunță o actualizare software pentru familia Enyaq. Autonomie mai mare cu până la 22 de kilometri

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 02.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Modelele cu zero emisii Skoda Enyaq iV și Enyaq iV Coupe au primit un update software care vine, inclusiv cu o creștere a autonomiei. Exemplarele aflate deja în circulație trebuie să facă o vizită la dealer pentru a primi noul software.

La începutul acestui an, primul SUV 100% electric al cehilor de la Skoda, Enyaq, a primit o versiune coupe. Acum, constructorul din Mlada Boleslav anunță o actualizare software atât pentru Enyaq iV cât și pentru Enyaq Coupe iV.

Denumit ME3, noul software a fost deja instalat pe exemplare produse în luna februarie. Pentru toate celelalte, clienții trebuie să facă o vizită în reprezentanță, în a doua parte a anului, pentru a primi acest update gratuit.

Poate cel mai important aspect, actualizarea de software crește autonomia tuturor versiunilor. Așadar, Enyaq Coupe iV 60 va putea parcurge 416 kilometri cu o singură încărcare (+ 3 km), Enyaq Coupe iV 80 are acum o autonomie de 544 kilometri (+ 7 km), iar Enyaq Coupe iV 80x se laudă cu 520 de kilometri (+ 22 km).

Totodată, Skoda anunță îmbunătățiri în ceea ce privește managementul bateriei. Cehii au introdus o funcție nouă, denumită "battery care", care poate prelungi viața acumulatorului. Odată activată această funcție, bateria se încarcă până la cel mult 80%.

Mai mult, meniul "Charging" a fost revizuit, iar sistemul multimedia a fost și el ușor îmbunătățit.

via Skoda

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Iar varianta Enyaq iV Coupe RS are o autonomie de 499 km WLTP.
    7 2
  • Seriff
    Wow, 22 de km, asa ceva, incredibil, mare realizare:))))
    Absolut penibila stire, se mai dau si mari cu asta, in realitate, daca i-ai dat odata talpa, aia 22 de km dispar instant.
    @Ace Craiova, asta sa o crezi tu, in realitate niciodata nu o sa faca masina aia atat.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru