Skoda anunță un nou limbaj de design. Teaser cu un concept al unui SUV electric

de Tiberiu Safta
Miercuri, 23.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a anunțat că pregătește un nou limbaj de design pentru modelele sale viitoare, numit Modern Solid. Constructorul a oferit și un teaser cu un viitor concept al unui SUV electric.

Constructorul ceh a dezvăluit, în cadrul conferinței anuale pentru anunțarea rezultatelor financiare, că va lansa un nou limbaj de design pentru viitoarele sale modele. Acesta se numește Modern Solid, iar în acest sens, Skoda a oferit și o imagine teaser cu un viitor concept al unui SUV cu noul design.

Potrivit mărcii, noul limbaj va fi mai atrăgător clienților cu familie și care sunt foarte activi și dornici de aventuri. Primul model cu acest limbaj nou va fi dezvăluit în a doua jumătate a acestui an.

În imaginea teaser putem vedea un concept al unui viitor SUV de serie și primele detalii ale noului limbaj de design. Farurile LED sunt montate pe verticală, partea din spate are o siluetă mai ascuțită, asemănătoare cu cea a unui hatchback, iar montantul C iese cel mai puternic în evidență.

De asemenea, grila pare a fi complet acoperită, ceea ce sugerează că este vorba despre un viitor model electric. Deocamdată, nu avem nicio informație tehnică, însă viitorul model ar putea fi bazat pe platforma MEB.

Anul trecut, Skoda a vândut 878.000 de mașini la nivel global, cu 12.6% mai puține decât în 2020. De altfel, este pentru prima dată în 7 ani când constructorul din Mlada Boleslav nu a reușit să atingă pragul de 1 milion de mașini vândute. Cu toate acestea, veniturile au crescut cu 3.9%, iar profitul operațional a crescut cu 43.2%, până la 1.08 miliarde de euro.

Cel mai bine vândut model a fost Octavia, cu 200.800 de unități. Electricul Enyaq iV a fost vândut în 44.700 de exemplare.

via Skoda

Comentarii (1)

  • Se pare ca la Skoda, spre deosebire de VW, e cineva care e treaz. Foarte bine fac ca schimba linia de design. Dupa cateva fail-uri celebre, cum ar fi Octavia cu 2 perechi de ochi, probabil ca cineva si-a dat seama ca lucrurile nu pot continua asa. De altfel modelul actual Octavia, chiar daca a scapat de ochii dubli, e absolut oribila ca design. Loganul e mai reusit. Bine-nteles, sunt pareri personale, nu dati cu paru'! :)
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru