Skoda dezvoltă un sistem luminos de avertizare pentru purtarea centurii de siguranță: LED-urile roșii vor avertiza că centură nu este cuplată

de Daniel Popescu
Miercuri, 04.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda dezvoltă un sistem luminos bazat pe LED-uri de avertizare prin care șoferii și pasagerii sunt informați dacă centura de siguranță este cuplată corect sau nu. Constructorul susține că o astfel de funcție este utilă pentru părinți.

Skoda a depus recent un patent pentru introducerea unui sistem de LED-uri pentru centura de siguranță, cu scopul de a aminti șoferului și pasagerilor să-și pună centura de siguranță înainte de a pleca la drum.

În momentele în care nimeni nu este așezat pe scaun, LED-urile integrate în sistemul de prindere al centurii de siguranță emit o lumină albă.

În momentul în care cineva se așează pe scaun, un senzor detectează prezența, iar LED-urile albe devin roșii cu scopul de a avertiza persoana respectivă că centura nu este cuplată.

Ulterior, după ce centura de siguranță este cuplată în mod corespunzător, LED-urile luminoase devin verzi, iar apoi albe, cu scopul de a nu distrage atenția șoferului.

Skoda susține că noul sistem de avertizare este util în special pentru părinți, întrucât aceștia vor putea observa cu ușurință dacă copiii lor și-au cuplat corect centurile de siguranță.

În plus, constructorul de la Mlada Boleslav afirmă că setările pentru LED-uri vor putea fi personalizate prin intermediului sistemului de infotainment.

Astfel, la deschiderea mașinii, acestea pot emite o anumită secvență de culori de bun-venit, pentru a le face mai ușor vizibile pe timp de noapte.

Pentru moment, Skoda nu a anunțat dacă va introduce noul sistem de LED-uri pe un model de serie.

Via Auto Express

Comentarii (9)

  • Wow,o super inventie ce merita recompensata cu cel putin un premiu Nobel pentru stiinta si doua pentru marketing.
    21 8
  • Au dat baietii gaura la macaroana. Hai sa mai facem masina si mai complicata ca sa mai aiba ceva electronice motiv sa pice.

    De zici ca nu-ti arata computerul de bord care dintre centurile de siguranta sunt cuplate la plecarea de pe loc. Cel putin la anumite marci asa este.
    22 4
  • andrei
    mai bine faceau un sistem sa nu te mai lase sa o dai pe dupa scaun si sa stai fara ea pusa. ca e plin de prosti din astia. ai zice ca centura e ceva rau, nu bun. si dupa aia tipam ca altii nu au grija de noi. mda.
    21 3
  • @tartaurss
    Tu fara sa fi hater nu poti nu e asa?
    5 20
  • Daca il dezvolta Toyota era mare inventie, dar asa la Skoda.......:))
    5 17
  • wow ... parca am vazut ceva asemanator pe Kia Ceed prima generatie, pentru locurile din spate. Pt cele din fata oricum nu e necesar ca iti da la ficat cu talanga aia de suna pana cedezi si iti pui centura....
    17 0
  • @hunter. Asa este,e cum spui.
    11 5
  • Şcotcodac
    bravo școda, stroboscop lipsea!
    Vă mai dau eu un pont pentru o nouă invenție: puneți niște leduri d-astea și sub pedala de accelerație. Dacă melteanu depășește viteza legală, să clipoceașcă duios înauntru și afară, să vadă organu' pe care nu pot să-lindic că e momentul decernării premiului iluminat
    12 1
  • mircea badea
    adio skoda..
    16 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru