Centura de siguranta

Miercuri, 13 Aprilie 2022 | Siguranta

Aproximativ 15.000 de exemplare Land Rover Range Rover rechemate în service

Constructorul britanic de automobile va rechema în service aproximativ 15.000 de exemplare Range Rover din cauza unei probleme descoperite la centura de siguranță a șoferului. Mașinile în cauză au mai făcut obiectul unui recall, dar, din câte se pare, problema nu a fost rezolvată.
Joi, 28 Ianuarie 2021 | Siguranta

Cele mai periculoase lucruri pe care le facem la volan și ne pun viața în pericol

Organizațiile care studiază siguranța la volan au întocmit o listă cu cele mai periculoase lucruri pe care le fac șoferii. De fiecare dată, acestea cresc riscul producerii unui accident.
Miercuri, 04 Noiembrie 2020 | Siguranta

Skoda dezvoltă un sistem luminos de avertizare pentru purtarea centurii de siguranță: LED-urile roșii vor avertiza că centură nu este cuplată

Skoda dezvoltă un sistem luminos bazat pe LED-uri de avertizare prin care șoferii și pasagerii sunt informați dacă centura de siguranță este cuplată corect sau nu. Constructorul susține că o astfel de funcție este utilă pentru părinți.
Joi, 07 Martie 2019 | Siguranta

Campanie inedită de siguranță rutieră în Noua Zeelandă: pictorial cu zece supraviețuitori care au purtat centura de siguranță

"Belt Up, Live On" este numele unei noi campanii de siguranță rutieră lansată în Noua Zeelandă. Autoritățile propun un pictorial cu zece șoferi care au scăpat cu viață în urma unor accidente rutiere pentru că purtau centura de siguranță.
Miercuri, 12 Decembrie 2018 | O lume nebuna

Ford lucrează la o funcție aproape inutilă: americanii au patentat centura de siguranță încălzită

Ford a depus o cerere pentru obținerea unui patent pentru centura de siguranță încălzită, care ar permite șoferului și pasagerului să aibă un confort sporit atunci când pleacă la drum.
Marti, 30 Octombrie 2018 | Intern

Comportamentul românilor în trafic: 13% dintre șoferi nu poartă centura de siguranță, iar 9% au condus după ce au consumat alcool

13% dintre șoferii din România au recunoscut că nu poartă aproape niciodată centura de siguranță, în timp ce 9% au admis că au condus ocazional sub influența băuturilor alcoolice, potrivit unui studiu realizat de Poliția Română.
Vineri, 29 Septembrie 2017 | Siguranta

Salvat de centura de siguranță: fotbalistul argentinian Kun Aguero a scăpat viu dintr-un accident pentru că purta centura în taxi

Dacă centura de siguranță este privită în continuare la noi ca o " obligație", fotbaliștii care cîștigă milioane de euro pe sezon o poartă pentru a le salva viața în caz de accident. Lucru care s-a și întâmplat în cazul argentinianului Sergio Aguero
Luni, 05 Decembrie 2016 | Siguranta

Un procent aproape imposibil în România? 90% dintre americani poartă centura de siguranță

Un studiu desfășurat anul acesta a scos la iveală faptul că 90% dintre americani poartă centura de siguranță atunci când se află la volan sau pe locul din față. De asemenea, a crescut numărul celor care poartă centura în mediul rural.
Luni, 07 Noiembrie 2016 | General

Cronica unei tragedii anunțate: cele 5 gesturi de bun simț care puteau să salveze cele 70 de victime din accidentul de pe Autostrada București-Constanța

Astăzi nu căutăm vinovați. Există însă reguli impuse de Codul Rutier și de bunul simț care ar fi putut să evite efectele dureroase ale unui accident "cauzat de ceață" așa cum l-au prezentat televiziunile. Cauzat de șoferi inconștienți, corectăm noi.
Vineri, 05 August 2016 | Siguranta

5 argumente cretine ale celor care nu folosesc centura de siguranță și explicațiile simple care le demontează din fașă

Cu toții avem prieteni care consideră că centura de siguranță este un moft. De câte ori nu am auzit explicații puerile inspirate din filmele cu supereroi în care șoferul scapă dintr-un accident pentru că a sărit prin parbriz tocmai fiindcă nu purta centura? Ei bine, avem o listă de argumente cretine și demontarea pe foarte scurt a fiecăruia.
Vineri, 08 Iulie 2016 | Intern

Campanie inedită pentru purtarea centurii de siguranţă: "Supravieţuitorii: trişezi centura, păcăleşti viaţa"

Poliţia Romană a lansat o amplă campanie pentru promovarea purtării centurii de siguranţă în trafic, sub numele "Supravieţuitorii: trişezi centura, păcăleşti viaţa".
Vineri, 19 Decembrie 2014 | Reportaj

REPORTAJ. Veşti proaste din Suedia: nu mori decât o singură dată

Atunci când vizitezi centrul de testare Volvo din Goteborg şi stai de vorbă cu oamenii care construiesc sistemele de siguranţă de pe modelele mărcii suedeze, vii înapoi gata să le pui centurile tuturor celor pe care-i vezi în trafic. Pentru că e groasă, fraţilor!
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 03 Septembrie 2014 | Intern

Campanie românească îndrăzneaţă pentru purtarea centurii de siguranţă

Automobil Clubul Român susţine o campanie de promovare a centurii de siguranţă în rândul şoferilor. Mesajul iniţiativei este unul îndrăzneţ şi caută să sensibilizeze bărbaţii care nu poartă centura de siguranţă.
Joi, 19 Iunie 2014 | Reportaj

Mercedes-Benz Star Experience: degustare de soi nobil

Importatorul Mercedes-Benz în România a derulat în weekendul trecut un eveniment numit Star Experience, în care poţi să încerci noile tehnologii şi modele al mărcii. Am participat şi noi, iar rezultatul a fost o întâlnire de neuitat cu portofoliul AMG în formaţie aproape completă.
Luni, 23 Iulie 2012 | Tehnologie

Viitorul Mercedes S-Klasse va avea centuri de siguranţă cu airbag pentru pasagerii spate

Mercedes a anunţat introducerea unei noi tehnologii de siguranţă: centura prevăzută cu airbag. Ea va debuta anul viitor pe noua generaţie S-Klasse.
Vineri, 20 August 2010 | General

STUDIU: Poţi face accident dacă circuli cu câinele în maşină

Un studiu efectuat în Marea Britanie a relevat faptul că 17% din persoanele care circulă cu câinele în maşină îl asigură corespunzător. În caz contrar, animalul vă poate distrage atenţia şi poate provoca un accident.
Marti, 23 Martie 2010 | Video

VIDEO: O reclama emotionanta care iti poate salva viata

Reclama urmatoare se adreseaza tuturor celor care se urca la volan si uita sa foloseasca centura de siguranta. O noua campanie de sensibilizare are in centru o reclama cu impact emotional.
Miercuri, 26 August 2009 | Siguranta

Arabii ar putea avea centuri de siguranta desenate de Gucci

Autoritatile din Emiratele Arabe Unite ar putea implementa centurile de siguranta cu un model atragator, in speranta ca vor fi purtate de mai multi soferi si pasageri din tara.

Tag-uri similare

Abu Dhabi, centura de siguranta, centura de siguranta salveaza vieti, poarta centura de siguranta, purtarea centurii de siguranta
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru