STUDIU: Poţi face accident dacă circuli cu câinele în maşină

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 20.08.2010
Un studiu efectuat în Marea Britanie a relevat faptul că 17% din persoanele care circulă cu câinele în maşină îl asigură corespunzător. În caz contrar, animalul vă poate distrage atenţia şi poate provoca un accident.

Britanicii au făcut un studiu în rândul posesorilor de câini şi au descoperit că unul din cinci îşi ţine câinele în poală atunci când se află la volan. Rezultatele studiului online care a avut 1.000 de respondenţi sunt destul de îngrijorătoare din moment ce această acţiune este deosebit de periculoasă pentru ceilalţi participanţi la trafic. Adesea, un câine în maşină reprezintă încă un element care îi poate distrage atenţia şoferului, iar 31% din respondenţi au mărturisit că şi-au hrănit animalul de companie în timp ce conduceau, sau s-au jucat cu acesta.

Pe lângă problema legată de conducerea cu un animal în braţe, mai există şi o altă problemă de siguranţă odată cu transportarea unui câine în maşină. Circa 80% dintre respondenţi au declarat că nu leagă câinele deloc atunci când îl plimbă în maşină. Doar 17% dintre respondenţi au spus că ei îşi leagă animalul de companie de elementele de siguranţă integrate ale vehiculului atunci când îl transportă.

Pe lângă riscul ca animalul respectiv să sară pe geam în timpul mersului sau să vină în braţele şoferului, un câine de 4.5 kilograme reprezintă un obiect care aplică o presiune de 226 de kilograme într-un accident care are loc la 80 km/h. Soluţia evidentă este transportarea oricărui animal de companie într-o cuşcă specială, care trebuie să fie asigurată corespunzător.

Un alt exemplu al pericolului reprezentat de animalele lăsate libere în maşină în timpul unui accident ar fi un câine de 36 kilograme într-un accident care are loc la 50 km/h. Animalul respective va exercita o presiune de 1.088 kilograme asupra corpului pe care îl va lovi în urma accidentului. Pe lângă riscurile evidente la adresa sănătăţii animalului de companie, nu trebuie uitate pericolele la care sunt supuşi pasagerii vehiculului şi alţi participanţi la trafic.

Via | AutoEvolution

Comentarii (5)

  • ion ion
    s-a mai facut un studiu
    si s-a demonstrat ca 82,1526788% dintre femeile pasager nu sunt asigurate corespunzator (a se citi leocoplast pe gura) iar acest lucru poate cauza grave accidente de circulatie. :))))
    am fost misogin la comentariul asta, dar nu m-am putut abtine...scuze doamnelor si domnisoarelor ;-)
    12 0
  • Andrei
    baietasi
    s-a facut un studiu in care s-a demonstrat ca baietasii care isi dau cu parerea despre condusul doamnelor au pana in 18 ani si daca nu ma insel fac parte din generatia pokemon si yahooo.ca sa nu mai spun ca se cred toti mari soferi doar pentru ca sunt barbati.tinere, unele femei tiar putea da lectii de condus.
    1 10
  • studiu:
    s-a facut un studiu conform caruia 99% din cei care fac studii sunt niste imbecili care nu au ce face decat sa taie frunza la caini
    3 0
  • ion ion
    @Andrei
    tinere...am 30 de ani, conduc de cand avem 13 ani, si daca n-ai inteles mesajul inseamna ca nu intelegi ironia...mai bine taceai ca filozof ramaneai
    6 1
  • @ion ion
    In ce tara ai condus tu de la 13 ani? Asa pot sa spun si eu ca lucrez la NASA de la 8 ani, iar la 11 ani lansam prima racheta pe Soare.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru