Un procent aproape imposibil în România? 90% dintre americani poartă centura de siguranță

de Bogdan Mirică, Foto: www.dreamstime.com
Luni, 05.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu desfășurat anul acesta a scos la iveală faptul că 90% dintre americani poartă centura de siguranță atunci când se află la volan sau pe locul din față. De asemenea, a crescut numărul celor care poartă centura în mediul rural.

Americanii au introdus obligativitatea folosirii centurii de siguranță cu mult înaintea noastră. Și au început să calculeze câți o folosesc de asemenea cu mulți ani înaintea noastră: adică în 1994. NHTSA, administrația responsabilă cu siguranța traficului, a desfășurat un nou studiu capabil să identifice câți șoferi și pasageri americani folosesc centura atunci când sunt la volan.

Studiul finalizat în iunie 2016 arată că șoferii și pasagerii de pe locurile din față, care circulă pe timp de zi (adică între 7:00 și 18:00), poartă centura în proporție de 90.1%. Este ușor mai bine decât în 2015, când procentul era de 88.5%.

Vehiculele actuale sunt echipate cu tot mai multe sisteme de siguranță, dar nimic nu este mai important decât simpla purtare a centurii de siguranță.

Mark Rosekid
administratorul NHTSA
”Vehiculele actuale sunt echipate cu tot mai multe sisteme de siguranță, dar nimic nu este mai important decât simpla purtare a centurii de siguranță.
Suntem mulțumiți de acest proces, dar cu atâția oameni care încă mor în accidente de circuație, nu ne vom opri până nu vom ajunge la un procent maxim de 100%”
, a declarat Mark Rosekind, administratorul NHTSA.

Studiul americanilor ne arată că centurile de siguranță au salvat 14.000 de vieți numai în anul 2015. Din 1975 și până în prezent, purtarea centurii a salvat 345.000 de vieți.

De asemenea, studiul a scos la iveală folosirea centurii de siguranță într-un număr mai mare pe coasta de vest a Americii și în statele în care există legi mai dure. S-au înregistrat creșteri importante de procente și în rândul pasagerilor de vehicule comerciale, SUV-uri și în rândul șoferilor din zonele rurale

via NHTSA

Comentarii (7)

  • cornel
    Eu as lasa doar recomandarea de a purta centura, nu si obligativitatea. Pe lume ar fi mai putini prosti pentru ca in accidente ar trai desteptii si ar muri prostii (statistic).
    9 2
  • da ce te faci ca dew obicei un prost ia si un destet dupa el ..cu centura sau fara
    4 1
  • eu am avut accidente si evident nu port centura ever.

    in cel mai grav chiar ma felicit ca n-am purtat, cine stie acum, poate avem fata arsa, ma omora airbagul defect ca se mai intampla, sau ma spanzura centura cum se mai intampla.
    1 16
  • Aceasta este una dintre situatiile in care ar fi benefica aplicarea reglementarii care prevede plata spitalizarii pentru "autovatamare".
    Tot aici ar putea interveni o clauza in politele de asigurare.
    3 0
  • arogantul
    @ seat
    tot asa baiete, poate avem noroc si mai scapam de un prost
    6 0
  • andrei
    Seat, asa, si? ce demonstreaza asta? nimic. e un caz particular. statistic, in majoritatea covarsitoare a cazurilor centura e benefica. end of discussion.
    3 0
  • Daca centura de siguranta ar fi doar o metoda de marketing .... nu cred ca s-ar mai implementa pe masini, cel putin in Romania din cate vad, ne credem zmei si credem ca cine inventeaza sistemele de siguranta sunt niste tampiti care habar nu au ce pericole "ofera" cu sistemele astea de siguranta. Acuma faptul ca airbag-urile sunt de tot rahatul nu e problema celui care a implementat tehnologia care clar salveaza vieti, dar e vina celor ce le produc, fiindca le produc prost ca sa fie ieftine.

    A nu purta centura de siguranta mi se pare iconstienta si nepasare pentru propria viata. in majoritatea cazurilor, mai ales la accidente frontale, centura te salveaza de la a fi proiectat prin parbriz sau din a musca din volan.

    Astia care aveti impresia ca centura de siguranta e periculoasa, stati in pula mea acasa sa nu muriti si sa luati si pe altii cu voi. (vorbesc in general, si puteti sa credeti ce vreti dar ...... )
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru