Campanie inedită pentru purtarea centurii de siguranţă: "Supravieţuitorii: trişezi centura, păcăleşti viaţa"

de Daniel Popescu
Vineri, 08.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Poliţia Romană a lansat o amplă campanie pentru promovarea purtării centurii de siguranţă în trafic, sub numele "Supravieţuitorii: trişezi centura, păcăleşti viaţa".

Una dintre regulile Codului Rutier pe care şoferii şi pasagerii le încălcă cel mai frecvent este obligativitatea de a purta centura de siguranţă inclusiv pe locurile din spate. De altfel, aceasta este şi una dintre cauzele pentru care numeroase persoane sunt rănite grav sau îşi pierd viaţa în accidente.

Pentru ca şoferii şi pasagerii să conştientizeze acest pericol, Poliţia Romană a lansat o campanie inedită sub numele "Supravieţuitorii: trişezi centura, păcăleşti viaţa". Este vorba despre o expoziţie în cadrul căreia sunt expuse scaunele şoferilor sau pasagerilor care au supravieţuit accidentelor grave datorită faptului că au purtat centura.

Urmareste Automarket
Expoziţia va avea loc pe tot parcursul verii în Bucureşti (7 iulie – 18 iulie), Constanţa (19 iulie – 25 iulie), Iaşi (26 iulie – 1 august), Braşov (1 august – 8 august), Cluj (9 august – 14 august) şi Timişoara (15 august – 21 august), însă locurile exacte nu au fost încă anunţate.

Expoziţia poate fi văzută şi pe site-ul oficial al campaniei, care include poveştile şoferilor şi pasagerilor implicaţi în accidente grave, dar care au supravieţuit datorită centurii.

În cele mai multe cazuri, cei care au purtat centura de siguranţă au fost singurii din maşina respectivă care au supravieţuit accidentului.

Via Supravieţuitorii

Comentarii (1)

  • o tampenie! eu nu o port niciodata si am avut si accidente! e dreptul meu si mi se incalca drepturile omului!!

    mai bine sa faca o campanie anti itp pe bani, sau anvelope de iarna incaltate vara.
    3 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru