A fost deschisă circulația pe centura Tecuci, la 7 ani de la începerea inițială a lucrărilor

de Alexandru Monenciu
Joi, 29.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
A fost deschisă circulația rutieră pe Varianta Ocolitoare Tecuci. Acest tronson de drum are o lungime de aproximativ 7 kilometri, iar contractul inițial a fost semnat în 2015.

Primul contract pentru construcția unei centuri ocolitoare a orașului Tecuci a fost semnat în 2015. Patru ani mai târziu, când lucrările erau la un stadiu fizic de 58%, ministrul Transporturilor de atunci a "rupt" contractul.

La jumătatea lunii aprilie 2021, CNAIR a semnat un nou contract, cu un alt constructor, iar în 20 mai 2021 a fost emis ordinul de începere a lucrărilor.

Acum, la 7 ani de la începerea inițială a lucrărilor, autoritățile anunță că a fost deschisă, într-un final, circulația pe centura Tecuci. Tronsonul de drum, cu o singură bandă pe sens, are o lungime de 6.95 kilometri și se despinde din Drumul Național 24.

"A fost deschisă circulația pe Varianta Ocolitoare a Municipiului Tecuci! Traficul rutier de tranzit nu va mai traversa municipiul Tecuci, ceea ce va spori nivelul de siguranță și de confort al locuitorilor și va genera avantaje economice zonei," a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

via HotNews

Comentarii (6)

  • Se laudă sau își toarnă cenușă în cap? Au început politicienii să-și dea seama cât sunt de apreciați ? Că n-am văzut nici o festivitate. Sau nu au timp că se ocupă cu organizarea Revelionului. Eu cred că mergea un pic de circ pentru bucuria oamenilor.
    11 1
  • Minune de Anul Nou, a devenit știre națională, pentru că nicio altă centură de 7 km n-a fost construită în atâția ani :)
    11 0
  • Rectificare, lucrările n-au început în 2015, ci în 2012, în 2015 s-au reluat, fix zece ani de fapt, nu șapte.
    12 0
  • Bucuria lui dan_grc, are pe unde merge cu troaca in afara comunei.
    In curand vedem stire: cocalar prins cu 200 km/h pe centura Tecuci.
    0 23
  • Cam ăsta e nivelul în România, 7 ani pentru 7 km amărâți de șosea. Nici măcar autostrada. Și cică e motiv de laudă...
    Alții în 7 ani au înființat firma și au construit rachete. Vai de noi!
    13 0
  • Noi avem cu ce ne lauda: cei mai multi morti in accidente rutiere, cea mai mica implementare a resoftarii VAG, cei mai multi cocalari pe metru patrat.
    De ce ni se pare ca nu avem prea multe?
    Nu avem electrice, dar avem dieseluri, asta e important!
    Avem ce meritam. Asta e Romania si astia suntem.
    5 17

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru