Skoda Fabia RS nu va primi o nouă generaţie

de Sebastian Toma
Vineri, 13.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii Skoda spun că noua generaţie a lui Fabia nu va avea o versiune RS. Modelul de performanţă nu va primi succesor din cauza vânzărilor slabe realizate de generaţia actuală.

Skoda Fabia va primi o nouă generaţie în 2014, dar aceasta nu va avea o versiune de performanţă, informează englezii de la Autocar citând surse oficiale. După cum explică Dr. Frank Welsh, membru al comisiei de dezvoltare tehnică de la Skoda, motivul eliminării versiunii de performanţă din gamă este strict legat de vânzările slabe ale versiunii vRS a lui Fabia. Însă, cehii vor să compenseze prin pachetul Monte Carlo, disponibil şi pentru actuala generaţie a lui Skoda Fabia, care aduce o serie de accesorii în vederea personalizării modelului ceh de segment B.

"Clienţii nu apreciază doar motorul de 180 CP al lui Fabia vRS, ci şi aspectul sportiv al modelului: interiorul cu accente sport şi exterior cu pachet sportiv. Am avut succes cu Fabia Monte Carlo, au un aspect special, care îmbină eleganţa cu sportivitatea", explica Dr. Frank Welsh. Tocmai de aceea, cei de la Skoda vor să ofere în continuare această versiune, fără îmbunătăţirile legate de performanţe asociate aspectului sportiv al lui Fabia vRS.

Urmareste Automarket
Actualul pachet Monte Carlo pentru Skoda Fabia include ornamente exterioare negre cu finisaj lucios, plafon negru, jante din aliaj negre cu finisaj lucios şi sigle "Monte Carlo".
Interiorul nu prezintă atât de multe accente sportive, însă noua generaţie ar putea primi mai multe elemente de acest gen. Pachetul respectiv ar putea ajunge şi în dotarea modelelor Citigo şi Rapid, după cum lăsa de înţeles conceptul Skoda Rapid Sport, expus la Frankfurt.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Dacia Plant
    Este clar ca vanzarile modelului Rs s-au datorat si designului penibil pe care l-a avut acest model si inca il mai are. Odata cu faceliftul parca este si mai urat. De ce sa imi cumpar o uratenie de Fabia RS cand pot cumpara posibil in acelasi pret o Ibiza Cupra care arata mult mai bine ?
    Si oricum se axeaza mai mult pe Rapid decat Fabia, asadar cine va dori o masina de oras isi va cumpara Citigo sau Rapid Spaceback nu modelul actual al Fabiei. Noua fabia va fi frumoasa dar pana in 2014 mai avem ceva de asteptat.
    10 3
  • Am si uitat ca mai exista Skoda Fabia. Noroc cu articolul asta.

    PS: ramane la fel de hidoasa!
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru