Skoda încă nu a luat o decizie cu privire la un model electric accesibil: "Trebuie să facem lucrurile pas cu pas"

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Miercuri, 20.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Până la finalul lui 2021, Skoda va lansa două modele electrice dezvoltate pe platforma MEB a grupului Volkswagen. Ambele vor avea la bază conceptul SUV-ului Vision iV. Un model electric accesibil ca preț încă nu a fost confirmat.

Skoda a organizat conferința anuală a companiei în care a prezentat rezultatele financiare pentru anul trecut, dar și planurile de viitor. Cu această ocazie, cehii au anunțat că până în 2022 vor lansa pe piață cel puțin zece modele/versiuni electrificate (mild-hybrid cu sistem electric la 48V, hibrid plug-in, electric).

Pentru ca lucrurile să se desfășoare cu rapiditate, cehii au anunțat că modelele electrice vor avea la bază noua platformă MEB a grupului Volkswagen. Primele două modele electrice vor avea la bază conceptul Vision iV, prototip care a fost expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Cehii spun că vor lansa un SUV coupe și un SUV cu forme tradiționale, ambele urmând să fie dezvoltate pe baza conceptului menționat anterior. Conform surselor, cele două modele electrice vor ajunge pe piață până la finalul anului 2021.

Între timp, Volkswagen și Seat au anunțat lansarea hatchback-urilor ID și el-Born, două vechiule electrice cu prețuri apropiate de cele ale modelelor de segment C echipate cu motoare diesel.

Pentru moment, oficialii Skoda spun că nu au luat o decizie cu privire la dezvoltarea unui astfel de hatchback.

"Platforma (n.r.

MEB) poate fi utilizată pentru diferite caroserii și segmente. Analizăm posibilitatea dezvoltării unui model electric cu preț accesibil, însă vom putea veni cu o soluție clară doar după ce vom stabili dacă este rentabil din punct de vedere financiar", a declarat Bernhard Maier, CEO-ul Skoda.

"Ne dorim să producem un vehicul asemănător cu hatchback-urile ID sau el-Born, dar trebuie să facem lucrurile pas cu pas. Avem o țintă clară în ceea ce privește produsele", a completat oficialul producătorului din Mlada Boleslav.

Via | Autoexpress

Comentarii (1)

  • Edikkk
    VAG: bla bla bla...

    Americanii: descarcă în draci Tesla Model 3 versiunea europeană în Europa, maşină full electrică şi cu cele mai avansate tehnologii din lume pentru conducerea autonomă şi siguranţă rutieră pasive (au depăşit deja şi Volvo) !!!

    Să mai adăugăm că versiunea europeană poate încărca la chargere Tesla dar şi la cele standard non Tesla???

    Ce faceţi domnilor de la VAG??

    De Nokia aţi auzit?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru