Skoda lansează un nou concept electric: Vision iV debutează la Geneva

de Cornel Șocariciu
Marti, 12.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat o serie de schițe cu viitorul concept electric Vision iV. Prototipul constructorului din Mlada Boleslav va avea la bază arhitectura MEB a grupului Volkswagen și va fi prezentat la Geneva.

Skoda a publicat primele schițe cu viitorul concept Vision iV. Prototipul pregătit de constructorul ceh va fi expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva, eveniment care își deschide porțile în 5 martie.

Skoda Vision iV este primul vehicul gândit de constructorul ceh având la bază platforma MEB a grupului Volkswagen, arhitectură dezvoltată special pentru modele electrice.

Noul concept este descris drept un "crossover coupe cu patru portiere" care mizează pe un design cu tușe sportive. Viitorul Vision iV Concept va fi echipat cu jante cu un design special cu un diametru de 22 de inch și cu camere video în locul oglinzilor laterale tradiționale.

Pentru moment, reprezentanții Skoda nu oferă detalii nici despre tehnologiile integrate la nivelul conceptului Vision iV și nici despre sistemul electric de propulsie.

Anul acesta, Skoda va introduce pe piață primele modele electrificate: Superb PHEV (plug-in hybrid) și o varianta 100% electrică a lui Citigo.

Mai mult decât atât, anul viitor Skoda va prezenta și primului model electric dezvoltat pe baza platformei MEB.

Comentarii (5)

  • Nu exista zi in care pe rand marcile din grupul vw sa nu lanseze cate un model electric.
    La audi am pierdut numaratoarea.
    Lasand la o parte maretul "program de guvernare", imparatul vw e gol: inginerii au reusit pana acum sa puna niste baterii pe golf si up
    10 1
  • someone
    @vali: asta e acelasi concept vision-x doar ca are facelift. ca asa e in moda auto: facelift la modele de productie la 3 ani, iar la concepte in fiecare an
    9 0
  • Daca va fi tradus in practica,dupa cum arata,va face parte dintr-o clasa de lux si va avea preturi ce pot ajunge la 50 de mii de euro si chiar mult peste.Banuiesc de ce nu scot auto electrice la preturi rezonabile,nu vor sa loveasca in multinationalele ce scot profituri uriase din exploatarea titeiului.Soer ca inginerii chinezi sa-i lase cu buzele umflate cat de curand cu noile autoturisme electrice la preturi de sub 20 de euro si cu autonomii de peste 500km,asa dupa cum au anuntat,inca de anul acesta.
    6 1
  • Astia nu au nici hybrid si viseaza la electrice. Cred ca au cam pierdut trenul asta
    2 1
  • andrei
    si eu sper la alea chinezesti dar nu ca sa imi iau, ci ca sa ii forteze pe astia sa revina cu picioarele pe pamant. o masina nu inseamna doar pret mic si autonomie sunt o multime de lucruri acolo si e clar ca la 20k nu le ai cand altii le ofera la 40. dar poate se mai trezesc un pic la realitate ca toate preturile la toate masinile au luat-o razna.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru