Skoda nu renunță la proiectul mașinii ieftine: va fi dezvoltată până în 2020 pentru India, Brazilia și Iran

de Daniel Popescu
Marti, 22.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda vrea să producă până în 2020 o mașină ieftină pe care să o vândă pe piețe emergente precum India, Brazilia și Iran, chiar dacă parteneriatul cu Tata Motors a eșuat.

În luna martie, Grupul Volkswagen a ajuns la un acord cu Tata Motors pentru a dezvolta o mașină ieftină pentru piața din India.

Planul era ca Skoda să dezvolte un astfel de vehicul pe baza unei platforme și a unor motoare furnizate de constructorul indian, însă la începutul lunii august proiectul a eșuat. Aparent, problemele au apărut ca urmare a faptului că Skoda ar fi trebuit să investească prea mulți bani în cadrul platformei furnizate de Tata Motors pentru ca mașina să treacă de testele de siguranță.

Iată însă că proiectul nu a fost complet abandonat. Thomas Sedran, șeful de strategie al Grupului Volkswagen, a dezvăluit că Skoda are "o serie de idei" pentru a dezvolta o mașină ieftină pentru piața din India, fără să ofere însă detalii suplimentare. Singurele lucruri certe sunt că, dacă modelul va avea succes în India, va fi exportat ulterior și pe alte piețe emergente, printre cele menționate fiind Brazilia sau Iran.

Lansarea modelului ar urma să aibă loc cel târziu în 2020, acum cum prevedea și proiectul anterior cu Tata Motors.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Intr-adevar, Brazilia este exact in aceeasi regiune cu India si Iranul.
    2 0
  • Poate ca prinde,dar nu cu cretinismul turbo!
    1 1
  • Nu mai comparati caruta de plastic,olteneasca,cu automobilele..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru