Skoda Octavia primește în premieră nivelul de echipare Sportline

de Alexandru Monenciu
Vineri, 09.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda Octavia poate fi comandată acum și cu nivelul de echipare Sportline. Acesta este poziționat în gamă între variantele Style și Octavia RS.

Octavia este, fără îndoială, cel mai popular model din portofoliul Skoda. Producătorul ceh vrea ca oferta să fie cât mai diversificată, tocmai de aceea a anunțat acum că cea de-a patra generație Octavia poate fi comandată (în premieră) și cu nivelul de echipare Sportline.

ACCENTE NEGRE PENTRU EXTERIOR

Acesta este poziționat în gamă între variantele Style și Octavia RS și propune câteva elemente estetice cu valențe sportive. Ies în evidență accentele negre de la exterior, emblemele Sportline de pe aripile față și jantele Pulsar cu diametrul de 17 inch.

Jantele Vega de 18 inch și cele Taurus, cu diametrul de 19 inch, sunt incluse pe lista cu dotări opționale.

Pentru interior, Skoda a pregătit un volan sport în trei spițe, ornamente decorative pentru praguri, scaune sport cu tetieră integrată și o tapițerie din material textil ThermoFlux. Nu lipsesc ornamentele Piano Black sau emblemele care îți aduc aminte că nu te afli într-o Octavia obișnuită.

GAMĂ DE MOTORIZĂRI DIVERSIFICATĂ

Noua Skoda Octavia Sportline este disponibilă atât în variantă hatchback, cât și Combi.

Gama de motorizări este foarte diversificată și include unități pe benzină, diesel, alimentate cu gaz natural, agregate micro-hibrid, dar și versiune plug-in hybrid cu 204 cai putere.

În funcție de alegerea făcută, propulsoarele vin în compania unei tracțiuni față sau integrale. Totodată, acestea pot fi alăturate fie unei transmisii manuale cu șase trepte, fie uneia automate DSG cu șapte rapoarte.

O noutate în gama de propulsoare este prezența unității de 2.0 litri TSI, care oferă 190 de cai putere și este disponibilă doar cu tracțiune integrală și cutie de viteze DSG.

Opțional, noua Octavia Sportline poate fi echipată cu sistemul DCC Dynamic Chassis Control, dar și cu sisteme de siguranță precum Crew Protect Assist, Collision Avoidance Assist și Turn Assist.

via Skoda

Comentarii (11)

  • Nu arată rău deloc.
    8 7
  • In premiera? Nu zau! Nasol daca nu ai mai auzit pana acum de Skoda Octavia Sportline...
    9 8
  • @nume
    ... Și totusi: https://www.motor1.com/news/499879/skoda-octavia-sportline-reveal/

    The flagship Superb was the first Skoda to get the Sportline treatment back in 2015 before the Kodiaq, Karoq, and Enyiaq iV SUVs all went on to receive the visual upgrades. It's now Octavia's turn to spawn its first-ever Sportline trim level, bringing RS-like cosmetic tweaks without the added performance reserved for the high-performance versions.
    1 2
  • @ds:
    https://www.autoexpress.co.uk/skoda/octavia/107086/new-skoda-octavia-sportline-2019-review
    3 1
  • PS: Nu e pentru prima oara cand astia de la Motor1 sunt complet pe langa subiect. Si prostia aia cu butoanele fizice pe care Mercedes C-Class le-ar oferi pentru instalatia de climatizare tot de la ei a venit.
    https://www.automarket.ro/stiri/imagini-cu-versiunea-de-baza-a-noului-mercedes-benz-clasa-c-ecrane-mai-103113.html
    0 3
  • @nume aceea, din 2019, este generatia a treia! Articolul de mai sus face referire la generatia a patra, care a apărut în iunie 2020. O zice destul de clar.
    2 3
  • @ds:
    In titlu se spune ca "Skoda Octavia primește în premieră nivelul de echipare Sportline". Asta se traduce prin Skoda Octavia nu s-a mai vandut pana acum intr-o echipare Sportline. Ceea ce este fals.
    Acum, ca zic aia de la Motor1 nu stiu ce, ca generatia a treia, nu a patra si altele... Sunt discutii complet inutile.
    5 2
  • si eu mi-am pus spalat masina, in premiera anul asta

    ma gandeam ca va intereseaza, informatia asta fiind la fel de importanta pentru Univers ca si "premiera" de la Skoda
    8 6
  • @nume, nu o zic doar cei de la Motor 1, o zice și articolul de mai sus. Încearca și treci mai departe de titlu.
    3 4
  • Jurnalism de spiru h.
    @# nume&ds,
    Articolul este neclar, se intelege fie ca este prima data in istorie ( in premiera), apoi se refera la generatia 4 care poate fi comandata- in premiera!!!- cu sportline. Oare tot "in premiera" a fost si style si RS ? :))
    0 1
  • “Octavia poate fi comandată (în premieră) și în nivelul de echipare Sportline”... serios?... in ce țara ca in România e mai greu...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru