Skoda Octavia RS, primele imagini ale noii generaţii

de Sebastian Toma
Vineri, 14.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primele imagini ale noii generaţii Skoda Octavia RS au fost publicate pe internet înainte de prezentarea oficială a modelului.

Skoda Octavia a ajuns la cea de-a treia generaţie, iar versiunea RS nu putea să lipsească tocmai acum. Până la dezvelirea oficială, cehii de la Autoforum.cz au obţinut primele imagini ale acestui model, aşteptat să debuteze în 2013. Respectivele imagini au fost publicate din greşeală în configuratorul mărcii ceheşti. După cum puteţi observa, noua generaţie a lui Octavia RS vine cu o nouă parte frontală, care include o grilă cu tipar fagure, proiectoare cu LED-uri, jante din aliaj cu cinci spiţe, capace de oglinzi cu finisaj negru lucios, etriere vopsite în roşu şi praguri laterale revizuite. Bara de protecţie spate a fost modificată şi include un sistem de evacuare cu două ţevi, completat de un spoiler aplicat capacului portbagajului.

Pentru moment, nu există informaţii privind motorizarea noii generaţii a lui Octavia RS, dar este foarte probabil ca aceasta să preia motorul viitorul Volkswagen Golf VII GTI. Pe lângă motorizarea mai puternică, noul model va fi mai uşor decât generaţia precedentă, ceea ce promite o manevrabilitate sporită, un consum mai bun de carburant şi un comportament dinamic îmbunătăţit.

În comparaţie cu generaţia precedentă noul Octavia III este cu până la 100 kilograme mai uşor, totul datorită platformei modulare a concernului Volkswagen.

Noua generaţie a lui Volkswagen Golf VII GTI dezvoltă 220 CP în versiunea standard şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 6.6 secunde. Există şi o versiune de 230 CP a lui GTI, care are nevoie de 6.5 secunde pentru a realiza aceeaşi manevră. Există o diferenţă între cele două şi la nivelul vitezei maxime, GTI-ul de 220 CP fiind capabil să atingă 246 km/h, în timp ce versiunea de 230 CP putând să atingă 250 km/h. Ambele sunt oferite în standard cu o transmisie manuală cu şase trepte, dar un DSG cu şase viteze este oferit opţional.

Via Autoforum.cz

Comentarii (7)

  • e si tdi?
    24 50
  • @Argintiu: foarte buna intrebare, si mie imi place la nebunie sunetul si fumul unui tdi turat ....
    34 42
  • poate cer perfectul de la viata .... dar parca ar merge si un sistem 4x4 pe ea .... parerea mea
    26 10
  • Andrei_VVB
    Poate-l interesa performante decente cu un consum scazut mai racere!
    4 8
  • Flaviu C
    stire incompleta, cu randari pixelate. rusine ca a-ti avut tupeul sa trimiteti mailul si sa deranjati oamenii cu rahatul asta...
    16 14
  • Ovidiu
    seamana cu un audi A6 la spate ... oricum arata destul de bine si cred k e mai ieftina decat concurenta
    5 5
  • ADRIAN FLORARU
    E FRUMOASA SI DESTEAPTA,E REUSITA LA PRIMUL OCHI...
    10 13

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru