Skoda pregătește noutăți în 2023: facelift pentru Scala și Kamiq, generații noi pentru Superb și Kodiaq

de Tiberiu Safta
Miercuri, 11.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda anunță o serie de noutăți importante pentru gama sa de modele în 2023. Astfel, modelele Superb și Kodiaq vor primi o generație nouă, iar modelele Scala și Kamiq vor primi un facelift în acest an.

Constructorul ceh a anunțat, într-un mod mai discret, câteva noutăți importante pentru acest an. Mai exact, Skoda se pregătește să dezvăluie, mai târziu în acest an, generații noi pentru modelele Superb și Kodiaq.

Astfel, modelul de clasă medie și etalonul mărcii va intra în cea de-a patra generație. Skoda a confirmat că viitorul model va fi oferit în variante de caroserie liftback și combi, iar acesta va fi bazat pe o versiune îmbunătățită a platformei MQB.

Între timp, modelul Kodiaq, primul SUV al mărcii din Mlada Boleslav, se pregătește să intre în cea de-a doua generație. Despre acest viitor model nu se cunosc multe detalii, însă știm că acesta, precum și viitorul Superb, vor păstra motoarele termice și hibride.

Pe lângă cele două iterații noi, Skoda mai pregătește și câte un facelift pentru modelele Scala și Kamiq. Cele 4 modele noi vor fi dezvăluite pe parcursul acestui an.

via Skoda

Comentarii (8)

  • Enigmatrix
    Nu mă interesează ce pregătește skoda.
    La intrarea la dealer e nesimțire,nepăsare maximă.
    In viața mea nu mai intru la ei.
    15 2
  • Stati sa vedeti preturi sf ce o sa aiba aceste modele facelift... un motiv numai bun de a mai plusa cateva mii bune de euro per unitate.
    15 0
  • Ma bucur sa văd ca rămâne Superb in oferta. Pentru cine are nevoie de spațiu… rămâne una dintre cele mai bune opțiuni.
    9 1
  • Anonim
    Si la Skoda ca la restul producatorilor problema este pretul care creste in fiecare luna . Cat au vanzari pot face asta . Dar la cum merge treaba la nivel mondial multa lume din cauza acestor scumpiri nejustificate ( la toate produsele si serviciile existente ) nu mai au banii de masini noi . Atunci au varianta sa vanda la fel de scump sau mai scump ( sa mentina profitul ) dar mai putine masini sau sa ieftineasca si sa atarga noi clienti crascand astfel venzarile .
    5 1
  • Banditos
    @Anonim

    Strategia constructorilor pare sa vireze de la vanzarea unui numar mare de unitati cu profit mic pe unitate la vanzarea unui numar mai mic de unitati cu profit mai mare pe unitate.
    6 1
  • Suvcars
    @Banditos
    Strategia lor e să fie calici și cretini.
    Am intrat pe situl distribuitorului de mașini chinezești în România și mi-a cam plăcut ce am văzut acolo.
    4 3
  • La unii este nasol vând mai puțin cu profit mai mic si asta chiar dacă au crescut prețurile. Creșterea de prețuri este in cele mai multe cazuri din cauza creșterii costurilor de producție. O fabrica auto are rulaj de zeci de milioane de euro/zi, adică minim 20, sunt unele care sar de 50. Cand asemenea mastodonți sunt opriți cu zilele sau săptămânile factura doooare si mai trebuie sa plătească si furnizorii ca așa-i filmul. Au furnizori dedicați si nu-i treaba lor ca sunt probleme cu aprovizionarea cu semi-conductori. Dacă mai pui investițiile in electrice situația se agravează ca sa nu spun devine critica… vom vedea.
    0 0
  • Impresia mea este că nemții sunt un pic geloși pe SKODA (aceleași VW un pic mai ieftine și cel puțin la fel de fiabile) și le mai dau ușor ghionturi pentru că le reduc din cumpărătorii VW. (ex.: intenția de a scoate SKODA din China, încercarea de mutare a producției SUPERB în Germania, prețuri comparabile cu VW acum). Sper să nu se deștepte și Renault
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru