Skoda promite 30 de modele noi până în 2023, după un an cu record de livrări: mai mult de 10 modele vor fi electrice și hibride

de Paul Cosma
Miercuri, 20.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a transmis că, până la sfârșitul anului 2022, va ajunge la un total de 30 de modele noi introduse în gamă. Mai mult de 10 dintre acestea vor fi electrice sau hibride, spune constructorul ceh, după ce în 2018 a avut record de livrări.

În 2018, Skoda a livrat peste 1.25 milioane de vehicule la nivel global, în creștere cu 4.4% față de 2017, un nou record pentru constructorul din Cehia.

Veniturile din vânzări au fost și ele în creștere, la 17.3 miliarde euro, iar profitul operational s-a ridicat la 1.4 miliarde euro.

Pe fondul unui an foarte bun, Skoda a anunțat că vrea să atingă un total de 30 modele noi în gamă, până la sfârșitul anului 2022. Dintre acestea, mai mult de 10 modele vor fi electrice sau hibride, potrivit datelor oficiale.

În acest sens, Skoda a investit anul trecut mai mult de 500 de milioane de euro doar în fabricile sale din Cehia. Pe parcursul următorilor 4 ani, investițiile Skoda în e-mobility și servicii noi se ridică la două miliarde de euro, strategie ce cuprinde și lansarea noilor modele menționate.

Via Skoda

Comentarii (4)

  • Edikkk
    Cumpărăm Skoda să facem cehii bogaţi, dar mai ales germanii bogaţi.

    Mai bine nu, prefer românească, frantuzeasca sau poate chiar Ford made in România dacă fac o electrificare al Ecosport sau a noului SUV care vor să îl producă.
    7 4
  • cumperi ceea ce te reprezinta, ce iti place, ce iti convine, ce te satisface
    10 1
  • "30 de modele noi introduse în gamă" !!?? Cred ca e o greseala . Ce intelegeti voi prin "modele noi introduse in gama " ? Poate pana in 2022 sa ajunga la un total de 30 modele ! Si asa suna cam exagerat. Dar in nici-un caz nu cred ca o sa lanseza SKODA 10 modele noi / an. Sau se iau in considerare si nivelele de echipare/motorizari ?
    5 0
  • echipare/motorizari, numarul de nuante de vopsea, conceptele, versiunile aniversare, speciale, unicatele, proiectele studentesti, cele facute de vreun fan in garajul propriu, etc

    fiecare natiune cu Caragiale al ei
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru