Skoda publică noi informații despre viitorul Enyaq Coupe. Debutează în 2022

de Alexandru Monenciu
Luni, 25.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat un nou video care face parte din campania de promovare a viitorului Enyaq Coupe. În clip, șeful Skoda și directorul departamentului de design vorbesc despre liniile exterioare ale SUV-ului coupe din Mlada Boleslav.

La începutul lunii septembrie, constructorul ceh de automobile a publicat o serie de imagini sub camuflaj cu viitorul SUV electric Enyaq Coupe. Acesta va fi disponibil în trei versiuni de motorizare, cu puteri cuprinse între 180 și 265 de cai putere.

Clienții vor avea la dispoziție și o versiune cu tracțiune integrală. Autonomia, susțin cei de la Skoda, va depăși 535 de kilometri.

Acum, producătorul a publicat un nou video în care șeful Skoda, Thomas Schafer, și directorul departamentului de design, Oliver Stefani, vorbesc despre liniile exterioare ale noului Enyaq Coupe.

Viitorul SUV măsoară 4.653 de mm în lungime (+ 4 mm față de Enyaq), 1.617 mm sunt trecuți în dreptul înălțimii (+1 mm). Lățimea (1.879 mm) și ampatamentul (2.765 mm) au rămas neschimbate, iar portbagajul are un volum de încărcare de 570 litri (-15 l).

Mulțumită formei caroseriei, Enyaq Coupe întâmpină o rezistență mai mică la înaintare, fiind mai aerodinamică decât versiunea standard.

Coeficientul aerodinamic Cx este de 0.247.

Plafonul panoramic din sticlă este standard, iar dimensiunile jantelor variază între 19 și 21 de inch. Farurile full-LED Matrix și stopurile LED sunt incluse pe lista cu dotări opționale.

Pasagerii vor regăsi în habitaclu materiale provenite din surse sustenabile, inclusiv din PET-uri reciclate. Display-ul central măsoară 13 inch, iar instrumentarul de bord are o diagonală de 5.3 inch. Sistemul Head-up Display este opțional.

Skoda Enyaq Coupe este așteptat să debuteze în 2022, mai exact în prima parte a anului.

via Skoda

Comentarii (2)

  • Interesanta, are linii frumoase. Folosind platforma de la ID4 nu are cum sa fie hoax sigur va fi top pentru cei care cauta un EV.
    1 3
  • fjohn1984
    Nasol este că scot modele noi, dar pe cele aflate în producție nu le termină. Ar fi mai bun un punct de vedere de ce au ajuns cu zeci de mii de mașini neterminate în parcări improvizate!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru