Skoda s-ar putea confrunta cu o grevă în luna mai: muncitorii cer o mărire de salariu de 14%, mai generoasă decât propunerea cehilor

de Daniel Popescu
Miercuri, 04.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sindicatele Skoda solicită o mărire de salariu de 14% și s-au retras dintr-o înțelegere cu privire la programul flexibil al muncitorilor după ce au respins o propunere de sporire a veniturilor cu 10%.

Skoda traversează o perioadă foarte bună din punct de vedere al vânzărilor și înregistrează marje de profit peste colegii de Grup de la Audi, însă acest lucru pune presiune asupra condițiilor de munca oferite angajaților.

Constructorul ceh analizează deja diverse metode pentru a extinde capacitatea de producție, inclusiv prin construirea unei noi uzine în afara țării, însă până atunci trebuie să rezolve problema apărută la fabrica de la Mlada Boleslav.

Sindicatele Skoda s-au retras dintr-o înțelegere anterioară cu privire la un program flexibil de lucru și solicită mărirea salariilor pentru angajați cu 14% pentru următoarele 12 luni. În schimb, oferta managerilor de la Skoda a vizat o mărire de numai 10%, care a fost deja respinsă de sindicate.

Acestea din urmă amenință că, în cazul în care Skoda va rupe negocierile, vor renunța și la alte înțelegeri legate de programul de lucru. În plus, sindicaliștii amenință cu declanșarea unei greve generale în luna mai, care ar putea afecta programul de livrări al constructorului.

Uzina Skoda de la Mlada Boleslav produce în prezent o gamă variate de modele, inclusiv Fabia (foto), Karoq, Octavia sau Rapid, dar și Seat Toledo.

În plus, Skoda intenționează să producă aici începând din 2020 și un model electric.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru