Skoda și modelele electrice: cehii plănuiesc un hatchback, un SUV-coupe și un sportiv

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Luni, 14.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda începe ofensiva eco cu un Superb plug-in hybrid și o versiune electrică pentru Citigo. Începând cu 2020, cehii pregătesc un hatchback, un SUV-coupe și un sportiv, toate electrice.

Constructorii auto au început să-și canalizeze enegiile și bugetele în dezvoltarea modelelor electrice. În acest moment, piața nu oferă o gamă bogată de vehicule propulsate de motoare electrice, dar din 2020, lucrurile vor intra pe o linie ascendentă.

Skoda este unul dintre acele branduri care a demarat ofensiva în domeniul eco. Pentru început, cehii vor veni cu o variantă plug-in hybrid pentru Superb. Apoi, fanii mărcii din Mlada Boleslav vor face cunoștință cu varianta electrică a lui Citigo. Aceste două premiere ar urma să aibă loc în 2019.

Începând cu 2020, Skoda promite trei modelele electrice: un hatchback, un SUV-coupe și un sportiv. Viitorul hatchback electric ar putea primi denumirea de Felicia E și va miza pe arhitectura dezvoltată de Grupul Volkswagen. Modelul ar urma să aibă dimensiuni apropiate de cele oferite în prezent de Rapid Spaceback, dar spațiul interior o să ajungă la nivelul celui oferit de Octavia.

Al doilea model electric pregătit de constructorul din Mlada Boleslav este un SUV-coupe.

Acesta ar urma să fie poziționat între Karoq și Kodiaq. Denumirea noului SUV nu este cunoscută, dar zvonurile oferă trei posibilități: Amiq, Eliaq și Anuq. Producția ar urma să aibă loc la uzina din Bratislava.

Al treilea model electric gândit de Skoda o să fie un sportiv. Primele informații spun că modelul cehilor o să ofere peste 300 de cai putere, iar designul o să ne reamintească de clasicul 110R.

Via | AutoExpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru