Skoda sărbătorește 30 de ani de la intrarea în grupul Volkswagen

de Paul Cosma, Foto: Skoda
Marti, 23.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda celebrează în această lună 30 de ani de la semnarea contractului prin care a devenit un brand în cadrul grupului Volkswagen.

La începutul anilor ’90, autoritățile din Cehia căutau parteneri strategici pentru producătorul din Mlada Boleslav. Dintr-o listă inițială cu peste 20 de potențiali candidați, cehii au primit oferte din partea a patru entități. 

Două dintre ele s-au retras din “competiție” în august 1990, astfel că “finala” a fost disputată de alianța Renault-Volvo de la acea vreme și de grupul Volkswagen. 

După lungi negocieri, cehii au semnat în decembrie 1990 un acord preliminar cu Volkswagen, care venise cu o propunere mult mai atractivă privind dezvoltarea Skoda pe termen lung.

Ulterior, în data de 28 martie 1991, a fost semnat contractul prin care Skoda devenea oficial un brand în cadrul grupului Volkswagen. 

În 30 de ani de la acel moment, Skoda spune că vânzările sale au crescut de 6 ori, numărul de angajați a crescut de la 17.000 la 42.000 la nivel global, iar investițiile în dezvoltare, producție și training au fost de ordinul miliardelor de euro. 

În 1991, producția Skoda număra 172.000 de vehicule.

În 2020, constructorul a produs peste un milion de mașini la nivel global, pentru al șaptelea an la rând. În prezent, modelele Skoda ajung la clienții din peste 100 de piețe. Compania are trei fabrici în Cehia, dar și activități de producție în China, Rusia, Slovacia sau India. 

Via Skoda

Comentarii (4)

 • Octavian Felicia
  Ce dor imi e de fan Skoda!A disparut de pe aici de ceva vreme .
  13 3
 • Felicia Fabian
  Asta putea fi Dacia daca in anii 90 nu le dateam un sut in dos nemtilor,aia e,cu comunistii socialisti francezi ne-am simtit noi mereu mai bine.
  20 3
 • ADNOpel
  Nu te teme ca și aici in acest site sunt neocomuniștii care șterg comentarii când spui adevarul despre Dacia,eu am experiența aceasta... nu le place democrația,nemții acum vor slugi și noi ne încadram perfect la ac job,francezii știu ca suntem popândăi și ne folosesc crunt sa fabricam sărăcia de Dacia.
  14 3
 • Adică 30 de ani de când Škoda şi-a dat seama că a fi absolut original (precum compatrioţii de la Tatra) înseamnă să-ţi sapi singur groapa.
  Aşa că nu avea de ales: trebuia să opteze pentru “mass production”.
  9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru