Skoda Superb a devenit maşina oficială a preşedintelui Cehiei

de Bogdan Mirică
Joi, 27.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a livrat prima maşină destinată preşedintelui Cehiei, Milos Zeman. Este vorba despre un Superb Laurin&Klement, atent personalizat, echipat cu un motor V6 pe benzină.

Urmareste Automarket
Este un obicei tot mai des întâlnit ca şefii de stat să aleagă ca mijloc de deplasare, chiar şi simbolic, un automobil produs în ţara pe care o conduc. După Citroen C6 în Franţa, după Mercedes S-Klasse în Germania, după Jaguar XJ în Marea Britanie şi chiar după Dacia Duster în România, a venit rândul actualului Skoda Superb să îşi însuşească atribuţii prezidenţiale.

Esential 260 de cai putere oferă maşina prezidenţială.
250 de km/h este viteza pe care o poate atinge maşina destinată preşedintelui.
Constructorul ceh a înmânat oficial cheile unui Superb special creat, preşedintelui Milos Zeman.
Acesta va conduce un exemplar vopsit în culoarea perlată Black Magic şi va avea un interior unde există o tapiţerie din piele maro, inserţii de plastic lucios şi scaune încălzite şi ventilate. Exemplarul oferit preşedintelui este o versiune Laurin&Klement atent personalizată.

Sub caroserie, Skoda a ascuns motorizarea sa de vârf. Este vorba despre unitatea V6 FSI de 3.6 litri, capabilă să dezvolte 260 de cai şi 350 de Nm. Ea este însoţită de o transmisie DSG cu cu şase trepte şi de un sistem de tracţiune integrală. Ansamblul îi garantează preşedintelui o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în 6.4 secunde şi o viteză maximă de 250 km/h.

via Skoda

Comentarii (7)

  • Un gest de bun simt. Un mod normal orice inctitutie publica ar trebui sa utilizeze masini autohtone.
    33 0
  • Un design sters si obosit, consum real 15% oras, pret 40.000 euro...
    dap, masina perfecta daca ai 70 de ani si poti plati din banii contribuabililor!
    16 30
  • Bine ca nu este TDI :))... era tare faza daca ii dadeau un 1.6 TDI greenline =))
    28 0
  • @Misha
    Poate in romania ar fi ok ca toata lumea sa foloseasca dacii ca sunt foarte ieftine... dar in alte tari, marcile proprii nu ar reprezenta cea mai eficienta solutie din punct de vedere financiar....
    5 3
  • Adrian
    Eu sunt de alta parere....o tara ar trebuii sa aiba o masina de lux pt. presedinte. Sigur ca multi nu ar merita asa ceva (de ex. BASE la noi). Dar pt. imaginea tarii trebuie sa detina un automobil de lux. Pt. o tara cum e China, un Maybach modificat in limuzina cu mai multe locuri de ex. ar fi fost potrivit. Pt. aproape orice tara sa zic cateva sute de mii de euro sau un milion si ceva nu se simt si nu inseamna mai nimic. Asa ca solidaritatea afisata de mai marii conducatori este ipocrita. Si asa ei in particular au colectii de masini scumpe. In vremuri de criza sa se faca economie la buget si la institutiile statului dar nu si pt. masina prezidentiala care ar trebuii sa mai primeasca si sa transporte din cand in cand alti sefi de stat. Sigur ca ar trebuii sa se ia in considerare si PIB-ul. Tarile mari si bogate sa detina limuzine de la Rolls Royce, Bentley si Maybach iar cele mai mici de la Audi, BMW, Mercedes, Jaguar, Lexus etc.
    La noi din cate stiu este un S 600 Guard parca. Cam mult pt. tara asta (in sensul de imagine) tinand cont ca Germania detine tot S class. Un A8 cu o motorizare mai mica (4.2 sa zic) era mai potrivit.
    8 9
  • antonny
    acum sa glumim putin slabut pentru un presedinte ...Skoda Superb a devenit maşina oficială preşedintelui Cehiei .....iar Politia Buftea detine un TOUAREG de toata frumusetea
    7 1
  • Adrian, insulele -state din diferitele arhipelaguri, la ce barca....masina se incadreaza? Un ATV, ceva...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru