Skoda vrea să lanseze 5 modele complet electrice până în 2025: ofensiva cehilor va începe cu o versiune hibridă pentru Skoda Superb

de Petre Barac
Duminica, 10.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a anunțat că fabrica sa din Mlada Boleslav va începe să producă mașini 100% electrice, precum și componente pentru vehiculele hibride din portofoliul grupului Volkswagen.

Skoda vrea să aducă 5 modele 100% electrice pe piață în următorii 7-8 ani. Planul cehilor prevede întâi lansarea unei versiuni plug-in hybrid pentru Skoda Superb în 2019, iar mai apoi o versiune “mai eficientă” pentru SUV-ul Kodiaq.

Atât Superb, cât și Kodiaq vor beneficia de un motor turbo pe benzină de 1.4 litri și de un motor electric de 115 CP, puterea totală a sistemului urmând să fie de circa 215 CP.

Peste 3 ani, Skoda vrea să lanseze primul său model 100% electric, având la bază conceptul Vision E prezentat în 2017.

“Viitorul Skoda este electric. Până în 2025, vrem să oferim 5 modele 100% electrice în diferite segmente. Suntem încântați că prima Skoda 100% electrică va fi produsă în Cehia”, a spus CEO-ul Bernhard Maier.

În plus, la fabrica din Mlada Boleslav vor fi produse și componente destinate modelelor plug-in hybrid din grupul Volkswagen, începând cu anul 2019.

Via Insideevs

Comentarii (5)

  • "Atât Superb, cât și Kodiaq vor beneficia de un motor turbo pe benzină de 1.4 litri de 115 CP și un motor electric de 218 CP"
    E destul de ciudat. De obicei, la hibride, motorul electric are o putere mai mică decât cel termic. Aici e ca la o electrică dotată cu range extender. Probabil că e vorba de un hibrid plug in, iar bateria va fi măricică.
    8 0
  • M-am lămurit (Via Insideevs):

    "Both vehicles will use a hybrid system that consists of a 1.4-liter turbo gas engine paired to a 114-horsepower (85-kilowatt) electric motor for a total output of 215 hp (160 kW)."

    La așa traducere, așa articol!
    Ce să mai zic? Lehamite :(
    12 0
  • Norocul nostru e ca dau sursa cu tot cu link, ca altfel...
    6 0
  • mircea
    @LR
    Ne cerem scuze pentru inexactități. În mod normal, nu ar fi trebuit să apară în articol. Mă voi asigura că lucrurile se vor repara de acum înainte. Mulțumesc pentru sesizare în numele autorului.
    6 1
  • Mulțumesc și eu pentru corectare.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru