Cehia

Marti, 22 August 2023 | General

Toyota oprește producția la uzina din Cehia, din cauza unui incendiu la un furnizor local de piese

Toyota a fost nevoită să oprească producția de automobile la uzina sa din Cehia. Sistarea producției a fost cauzată de un incendiu la sediul unuia dintre furnizorii locali ai uzinei.
Luni, 31 Iulie 2023 | Masini autonome

BMW inaugurează un nou centru de testare în Cehia pentru mașinile autonome

BMW a inaugurat un nou centru de testare în Cehia. Noul centru a fost creat special pentru a testa tehnologiile de conducere autonomă, iar aici pot fi simulate condiții de condus din medii diferite.
Joi, 26 Ianuarie 2023 | Industrie

Toyota va închide temporar uzina sa din Cehia din cauza problemelor de aprovizionare

Toyota a anunțat oficial că va închide uzina sa din Kolin, Cehia pentru toată luna februarie. Decizia a fost luată din cauza problemelor de aprovizionare cu care se confruntă marca japoneză.
Vineri, 25 Noiembrie 2022 | Modele noi

Cehii prezintă noul Praga Bohema, un prototip cu motor de Nissan GT-R și preț de 1.3 milioane de euro

Compania cehă Praga a publicat imagini oficiale cu noul Bohema, un prototip construit special pentru circuit. Mașina este propulsată de un motor preluat de la Nissan GT-R și cântărește sub 1000 de kilograme. Noul model va fi produs în 89 de exemplare.
Luni, 21 Noiembrie 2022 | Industrie

Hyundai a produs 4 milioane de mașini în Cehia

Constructorul asiatic de automobile anunță că a produs 4 milioane de mașini la uzina din Nosovice, Cehia. Exemplarul aniversar este un Tucson N Line.
Miercuri, 10 Noiembrie 2021 | Industrie

Pe lângă tradiționalele Skoda, Cehia va produce și noul Toyota Yaris

Constructorul japonez de automobile anunță startul producției noului Yaris la uzina din Kolin, Cehia. Modelul nipon este asamblat și la fabrica din Franța.
Duminica, 12 Septembrie 2021 | Economic

Cehia se opune planului european de interzicere a mașinilor cu combustie din 2035

Prim-ministrul ceh Andrej Babis a promis să apere industria producătoare de automobile din țară, spunând că va contesta propunerea Uniunii Europene de a abandona mașinile pe benzină și diesel din 2035.
Luni, 16 Noiembrie 2020 | Industrie

Skoda pregătește creșterea producției pentru Kodiaq și Karoq: un nou model va fi construit la fabrica din Cehia

Skoda a anunțat creșterea producției pentru SUV-urile Kodiaq și Karoq, după ce noua generație Superb va fi “mutată” din 2023 la uzina din Slovacia a grupului VW. Constructorul din Mlada Boleslav susține că un nou model Skoda va lua locul lui Superb și va fi produs la uzina din Kvasiny.
Sambata, 12 Septembrie 2020 | Industrie

Skoda ar vrea să mute o parte din producție în afara Cehiei: Superb ar putea fi mutat în Slovacia, iar Kodiaq în Germania

Skoda se pregătește să mute producția unor modele în afara Cehiei, la alte uzine ale grupului VW. Potrivit unui membru din consiliul de administrație, producția lui Skoda Superb va fi mutată în Slovacia, în timp ce SUV-ul Kodiaq va fi “transferat” în Germania.
Luni, 24 Februarie 2020 | Masini electrice si hibride

Vânzările de mașini electrificate au atins un record în Cehia: cotă de 70% pentru Skoda, în luna ianuarie

Vânzările de mașini electrice și hibrizi plug-in din Cehia au depășit 600 de unități în ianuarie, în creștere de aproape 6 ori față de aceeași perioadă din 2019. Citigo EV și Superb PHEV au contribuit la o cotă de aproape 70% pentru Skoda pe piața sa locală.
Joi, 20 Iunie 2019 | Industrie

Decizie fără precedent în Europa: Volkswagen trebuie să plătească despăgubiri de 20 de milioane de euro către clienții din Cehia afectați de Dieselgate

Cehia este prima țară europeană care obligă Volkswagen să plătească despăgubiri în scandalul Dieselgate, așa cum s-a întâmplat în Statele Unite. O instanță din Praga a decis că Volkswagen trebuie să achite circa 20 de milioane de euro către 2.435 de clienți din Cehia care au fost afectați de Dieselgate, potrivit agenției Reuters. Decizia nu este definitivă, iar VW are dreptul la apel.
Luni, 03 Decembrie 2018 | Industrie

Oficial: Toyota va prelua controlul total al fabricii din Kolin (Cehia), după ce a cumpărat participația grupului PSA

Toyota și Grupul PSA au confirmat oficial faptul că Toyota va prelua controlul integral al fabricii din Kolin, Cehia, acolo unde cele două companii produc împreună modelele Citroen C1, Peugeot 108 și Toyota Aygo. Parteneriatul va fi extins pe segmentul vehiculelor comerciale.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 22 Noiembrie 2018 | Industrie

Confirmare oficială: Volkswagen va muta producția lui Passat la o fabrică Skoda din Cehia

Grupul Volkswagen a anunțat oficial că producția modelului VW Passat va fi mutată din Germania în Cehia, la fabrica Skoda din Kvasiny.
Joi, 15 Noiembrie 2018 | Industrie

Volkswagen vrea să mute producția lui Passat în Cehia: modelul ar urma să fie construit la fabrica Skoda din Kvasiny

Volkswagen ia în calcul mutarea unei părți din producția modelului Passat în Cehia, la fabrica Skoda din Kvasiny, pentru a face mai mult loc pentru producția mașinilor electrice, potrivit presei germane.
Vineri, 12 Octombrie 2018 | Industrie

Magna va produce scaune pentru BMW în Cehia: uzina va începe activitatea până la sfârșitul lui 2018

Magna International a deschis o fabrică de scaune în Cehia și va furniza aceste componente către BMW în Europa. Producția este așteptată să înceapă până la sfârșitul acestui an. Detaliile contractului de furnizare și costul investiției nu au fost dezvăluite.
Vineri, 14 Septembrie 2018 | Industrie

Cehii se opun mutării producției Skoda Superb în Germania: “Respingem categoric această posibilitate, este un profit pe care nu vrem să îl pierdem”

Sindicatele Skoda din Cehia se opun ideii ca o parte din producția modelului Skoda Superb să fie mutată la fabricile grupului VW din Germania. Acestea susțin că au reînceput negocierile cu șefii VW pe acest subiect.
Marti, 21 August 2018 | Industrie

Sărbătoare la Skoda: cehii au ajuns la o producție de un milion de SUV-uri de la lansarea lui Yeti încoace

Skoda a ajuns la o producție totală de un milion de SUV-uri, în aproape 10 de ani de activitate pe acest segment. Lansat în 2009, Skoda Yeti a fost primul SUV al constructorului din Mlada Boleslav.
Vineri, 15 Decembrie 2017 | Masini autonome

BMW va construi un centru de testare pentru mașini electrice și autonome: proiectul va fi dezvoltat în Cehia după 2020

BMW a anunțat că va investi circa 100 de milioane de euro pentru construcția unui centru unde va testa mașini electrice și autonome. Proiectul va fi dezvoltat în Cehia, undeva după anul 2020.
Duminica, 10 Decembrie 2017 | Industrie

Skoda vrea să lanseze 5 modele complet electrice până în 2025: ofensiva cehilor va începe cu o versiune hibridă pentru Skoda Superb

Skoda a anunțat că fabrica sa din Mlada Boleslav va începe să producă mașini 100% electrice, precum și componente pentru vehiculele hibride din portofoliul grupului Volkswagen.
Joi, 16 Iunie 2016 | O lume nebuna

Duster pentru ai noştri, Bugatti Chiron pentru francezi. Ce maşini reprezintă ţările de la Euro 2016?

Ce maşini ar trebui să conducă 10 dintre cele 24 de echipe naţionale calificate la Euro 2016? Rezultatul este previzibil: României i-a revenit Dacia Duster.

Tag-uri similare

Volkswagen, Ford, Toyota, Porsche, Hyundai, Skoda, VW, vanzari, Romania, productie
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru