Vânzările de mașini electrificate au atins un record în Cehia: cotă de 70% pentru Skoda, în luna ianuarie

de Paul Cosma
Luni, 24.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de mașini electrice și hibrizi plug-in din Cehia au depășit 600 de unități în ianuarie, în creștere de aproape 6 ori față de aceeași perioadă din 2019. Citigo EV și Superb PHEV au contribuit la o cotă de aproape 70% pentru Skoda pe piața sa locală.

Europenii încep să devină tot mai atrași de mașinile cu emisii reduse de CO2. Exemplul Norvegia este deja bine cunoscut, mașinile electrice având acolo o proporție mai mare de jumătate din totalul vânzărilor în ultimii ani.

Cehia atrage atenția în acest debut de an, cu vânzări de 619 unități în dreptul mașinilor electrificate. E drept, numărul nu este impresionant, însă vânzările au crescut de circa 6 ori față de luna ianuarie 2019.

Skoda a dominat autoritar vânzările pe acest segment, cu o cotă de aproape 70% din total. Pe primele două locuri în topul vânzărilor s-au clasat Citigo EV (254 de unități) și Superb PHEV (174 de exemplare).

Următoarele două locuri au fost ocupate de Hyundai, cu modelele Ioniq (63) și Kona EV (14). Pe 5 s-a clasat Tesla Model 3, cu 10 unități vândute.

Pe locul 6, cu câte 7 exemplare fiecare, le găsim pe BMW i3, BMW X5 PHEV, Renault Zoe, Mitsubishi Outlander PHEV și VW Passat GTE.

Via Insideevs

Comentarii (8)

  • Edikkk
    Cum ziceam, singurele modele care se vor vinde, vor fi EV şi PHEV, restul sunt deja uzate moral, nu vor avea mare succes la revânzare.

    Interesant că, un studiu recent în SUA, valoarea de revânzare a Tesla Model 3 este foarte bună, foarte mare.
    Adică se depreciază foarte puţin şi lent modelul Tesla !
    7 9
  • :)))) Deci motoarele cu combustie sunt uzate moral. In afara de sefii din industria auto, majoritatea cumparatorilor de masini de pe planeta, toti ceilalti sunt de acord cu tine Edica :))
    7 6
  • Edikkk
    Luăm în cauză motorul e-tech de la Renault

    Are elemente din motor luate din Formula 1 !!

    Nu are o cutie de viteze clasică şi nici robotizată gen r-easy dar două mecanisme care acoperă 4 situaţii, de la full electric la full termic (regim de autostradă)

    De aceea să ai bani de nouă, să ai şi casă, vilă, orice îţi cumperi fără să fie EV sau PHEV este uzată moral deja de nouă.

    Aştept Renault Megane e-tech plugin, iar o altă maşină frumoasă Mercedes EQB dar la fel ca şi Skoda Octavia PHEV nu au sistemul hibrid aşa bun precum Renault, Nissan şi Toyota, din păcate.

    Cred că germanii, la hibride NU AU TRECUT DE GÂNDIREA ÎN MOTOR TERMIC, nu înţeleg să se rupă de trecut şi de aici hibrizii struţo-cămilă ai germanilor.

    Ceilalţi au plecat curat de la zero şi nu au DSG sau CVT mecanice.
    3 4
  • fan skoda
    @Edikkk

    Daca este PHEV este PHEV. Daca este noua masina, chiar daca este cu motor termic, este noua. Nu conteaza ce fel de PHEV (decat marca. Fiecare cumpara ce ii place si ce ii trebuie.) este, pentru ca toate PHEV-urile sunt PHEV indiferent ce ansamble si subansamble au. Daca merge full electric intre 50 si 100 km si are incarcare la priza dar si motor termic atunci este PHEV.

    70% din toate masinile electrificate sunt Skoda ! Bravo Skoda ! Esti pe drumul cel bun ! 254 de unitati Skoda Citigo-E IV si 174 de unitati Superb PHEV ! 428 de Skode electrificate circula in Cehia.
    1 5
  • @Edikkk
    bine spus: două mecanisme care acoperă 4 situaţii, de la full electric la full termic (regim de autostradă)
    ///
    studiati sistemul, e foarte ingenios si proiectat cu gandul la fiabilitate.
    3 0
  • @fan skoda evident ca se vand bine in china...sunt foarte apropiate calitatea specifica din china (da o manunta in jos daca am fost prea subtil)
    2 1
  • fan skoda
    @bolovan

    Este vorba de Cehia. Si inceteaza cu glumele proaste.
    0 1
  • Bag samă că unii sunt mândri că se vând skode în Cehia mai mult decât alte mărci. Chiar ș-așa.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru