Skoda pregătește creșterea producției pentru Kodiaq și Karoq: un nou model va fi construit la fabrica din Cehia

de Paul Cosma, Foto: Skoda
Luni, 16.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a anunțat creșterea producției pentru SUV-urile Kodiaq și Karoq, după ce noua generație Superb va fi “mutată” din 2023 la uzina din Slovacia a grupului VW. Constructorul din Mlada Boleslav susține că un nou model Skoda va lua locul lui Superb și va fi produs la uzina din Kvasiny.

Șeful Volkswagen a confirmat recent renunțarea la planurile privind construcția fabricii din Turcia. În schimb, grupul german va investi un miliard de euro în extinderea fabricii din Slovacia, acolo unde vor fi produse noile generații VW Passat și Skoda Superb.

În acest context, Skoda a anunțat noul plan privind fabrica sa din Kvasiny (Cehia). După ce viitoarea generație Superb va fi mutată la Bratislava din 2023, Skoda va mări producția pentru SUV-urile Kodiaq și Karoq.

Locul lui Superb în cadrul fabricii din Cehia va fi luat de un alt model Skoda, însă constructorul din Mlada Boleslav nu a oferit încă detalii în acest sens.

Chiar dacă producția lui Superb va fi mutată în Slovacia, Skoda susține că dezvoltarea viitoarei generații a modelului său va fi făcută tot în Cehia.

Via Skoda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru