Toyota oprește producția la uzina din Cehia, din cauza unui incendiu la un furnizor local de piese

de Tiberiu Safta
Marti, 22.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a fost nevoită să oprească producția de automobile la uzina sa din Cehia. Sistarea producției a fost cauzată de un incendiu la sediul unuia dintre furnizorii locali ai uzinei.

Într-un comunicat oficial, constructorul japonez a anunțat că a fost nevoit să oprească, cel puțin temporar, producția la uzina sa de la Kolin din Cehia.

Potrivit unui purtător de cuvânt al mărcii nipone, producția la această uzină a trebuit să fie sistată din cauza unui incendiu la sediul unuia dintre furnizorii locali ai uzinei. Din această cauză, fabrica se confruntă cu lipsă de componente.

La uzina de la Kolin sunt produse doar două modele ale mărcii japoneze: Aygo X și Yaris. Deocamdată, nu se știe pentru cât timp va fi oprită producția la uzina Toyota din Cehia.

via Economica

Comentarii (4)

  • Nu se vând termicele Toyota.
    Şi nici hibridele non plugin
    2 6
  • jiji1969
    Îi fii contabilu lu' Toyota!
    1 2
  • Seriff
    @Mike nu se vand, de-aia sunt in topuri la vanzari si vand de rup, e full de Chr, Corolla, Yaris si Auris pe strazi, cateodata sunt curios, oare tu pe ce planeta traiesti? Pe Pamant sigur nu.
    3 1
  • Mike crede ca dacă nu găsești la Selgros iei de la Kaufland… asta zicem de o masina, furnizori dedicați care se dezvolta in ani de zile, la fel si rețele de aprovizionare… cred eu ca-s procese mult mai complexe decât asamblarea in sine a mașini.
    Depinde de ce furnizor este vorba si dacă au sau nu posibilitatea sa producă altundeva pe planeta respectivele componente… altfel este nasol!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru