Pe lângă tradiționalele Skoda, Cehia va produce și noul Toyota Yaris

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 10.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile anunță startul producției noului Yaris la uzina din Kolin, Cehia. Modelul nipon este asamblat și la fabrica din Franța.

În vara anului trecut, noua generație Toyota Yaris a intrat în producție la uzina din Valenciennes, Franța. Acum, constructorul nipon de automobile anunță că modelul de clasă mică a intrat și pe linia de asamblare a uzinei din Kolin, Cehia. Tot aici, din 2022, va fi construit și noul Aygo X.

Această uzină a trecut pe deplin sub controlul Toyota Motor Europe în ianuarie 2021. Niponii au investit aici peste 180 de milioane de euro pentru ca fabrica să producă și versiunile hibrid ale lui Yaris.

Potrivit Toyota, 80% dintre clienții europeni ai lui Yaris optează pentru o versiune hibrid a acestuia.

Până în 2025, Toyota intenționează să comercializeze 1.5 milioane de vehicule pe Bătrânul Continent, iar Yaris va juca un rol important în atingerea acestui obiectiv.

via Toyota

Comentarii (3)

  • Edikkk
    Toyota, noul Nokia
    3 11
  • @Edikk
    Ia,stire de azi"Tesla and Toyota Are Considering Jointly Developing a Small Electric SUV Platform
    Tesla and Toyota partnership is imminent as the two companies together may make half-priced electric vehicles. This is a win-win approach for both companies",aia e,acum trebuie sa dai cu limba unde ai tot scuipat :)))
    4 2
  • Seriff
    @Edikk, da noul Nokia, de-aia vinde de rupe si face masini fiabile, iar compari mere cu pere, nu stiu la ce mai imi bat capuldar hai ca o fac.
    Tu te referi la faptul ca nu mai foloseste nimeni telefoane vechi, da ai dreptate, este corect.
    De ce nu le mai foloseste nimeni? Fiindca nu poti sa faci cu un telefon vechi ce faci cu unul nou, nu ai net, nu ai social media, nu ai wattzup, nu ai youtube, nu ai nimic. Corect.
    La masini e invers, ce face o masina conventionala nu poate face o electrica, adica la termica nu ai grija incarcarii, ai autonomie decenta, nu iti bati capul , o electrica e scumpa, ai autonomie mica, iti trebuie aplicatii pentru statii de incarcare, trebuie sa iti programezi traseul in functie de statii si tot asa.
    Concluziile le trage fiecare.
    10 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru