Toyota a început producția noii generații Yaris: modelul de clasă mică este asamblat la Valenciennes

de Cornel Șocariciu
Duminica, 12.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Start în producție pentru noua generație Yaris. Modelul de segment B dezvoltat de constructorul nipon pe arhitectura TNGA GA-B este fabricat la uzina din Valenciennes, Franța.

La finalul anului trecut, Toyota a publicat primele imagini și detalii referitoare la noua generație Yaris. Modelul de segment B pregătit de constructorul nipon plusează cu noutăți atât în dreptul designului, cât și la interior.

Actualul Yaris este dezvoltat pe versiunea GA-B a noii arhitecturi TNGA, platformă utilizată de Toyota și pe modelele mai mari. În plus, modelul de segment B va fi disponibil cu un nou motor de 1.5 litri a cărui producție a început în luna iunie la uzina din Jelcz-Laskowice, Polonia.

Acum, reprezentanții producătorului nipon au anunțat că au demarat producția noului Yaris. Modelul de clasă mică este asamblat la uzina din Valenciennes, Franța.

"Startul producției noii generații Yaris reprezintă primul pas către noua țintă de 300.000 de vehicule asamblate pe an la Valenciennes. Suntem pe cale să atingem acest punct și cu ajutorul lui Yaris Cross, al doilea model pe care îl vom introduce pe liniile de asamblare din Valenciennes în a doua jumătate a anului viitor", a declarat Luciano Biondo, președinte și CEO al Toyota Motor Manufacturing France.

Yaris este cel mai bine vândut model Toyota în Europa, iar anul trecut a bifat peste 212.000 de unități. 

Comentarii (3)

  • Pana la urma ce e,japoneza mancatoare de franzela cu usturoi sau frantuzoaica mancatoare de sushi?Misto ca unii cinstructori europeni pleaca cu fabricile din Europa iar aia asiatici vin.
    7 5
  • inexorabil
    @Tatra, este pur şi simplu…globalizare. Care se defineşte aşa: pronumele relative CE şi CUM şi-au pierdut de mult relevanţa (implicit, şi puterea) în favoarea hegemonicului/suveranului CÂT. Astfel şi-a dat obştescul sfârşit zadarnic invocatul astăzi capitalism…De aceea nicio manevră de resuscitare n-are efect: pentru că este realmente îngropat şi (deja) putrezit. Dar uite că impostorul extrem de pervers pe nume corporatism (căruia îi curg zdrenţele stângiste şi birocratice pe sub haina de gală cu irizaţii “occidentale”) ţine morţiş să întreţină nişte aparenţe (inclusiv în privinţa calităţii). Desigur, perfect ridicole, başca pe tot frontul.
    11 8
  • Catalin
    Yaris se fabrica in Franta din 2001. A ajuns la a patra generatie.
    Cunosc destui proprietari multumiti de generatiile anterioare.
    Nu exceleaza la modul cum se conduc, insa la fiabilitate sunt ok.

    Inca cel putin un an de asteptat pentru Yaris Cross... au pastrat capacitatea motorului la 1.5 litri, insa acesta a pierdut (cum altfel...) un cilindru. Am condus Yaris cu motor de 1.5 litri in 4 cilindri si mi-a placut, fiind un motor silentios si echilibrat, nu stiu si am rezerve daca voi putea spune la fel despre noul 1.5 in 3 cilindri.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru