Confirmare oficială: Volkswagen va muta producția lui Passat la o fabrică Skoda din Cehia

de Paul Cosma
Joi, 22.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a anunțat oficial că producția modelului VW Passat va fi mutată din Germania în Cehia, la fabrica Skoda din Kvasiny.

Volkswagen a anunțat de curând că vrea să convertească fabricile sale din Emden și Hanovra (ambele în Germania), astfel încât acestea să construiască doar mașini electrice până în anul 2022.

În acest context, VW trebuie să regândească strategia de producție în cadrul fabricilor pe care le deține. Așa cum Automarket a scris aici, producția modelului Volkswagen Passat va fi mutată în Cehia, la uzina din Kvasiny, acolo unde este produs și Skoda Superb.

În prezent, Passat este construit la fabrica VW din Emden, însă a fost luată decizia ca uzina să producă în curând doar modele electrice din familia ID, potrivit CEO-ului Herbert Diess.

Pe lângă Skoda Superb, în fabrica Skoda din Kvasiny mai sunt produse și modelele Karoq, Kodiaq și Seat Ateca.

Via Automotive News

Comentarii (7)

  • Parere
    Ahhhhaaahaha....ce a ajuns si Vw, la acelasi nivel cu low-cost-ul grupului si anume Skoda.
    7 15
  • mutarea demostreaza ca un muncitor ceh face treaba la fel de buna ca unul german. Pe bani mai putini.

    se numeste reducerea costurilor, nicidecum reducerea valorii
    15 2
  • Octavian
    Mda..., iar pe Dl.Polo il muta (sau l-au mutat deja) din Spania in Africa de Sud.
    11 2
  • someone
    stiti de ce au facut asta? se numeste reducere de costuri uriasa, pentru ca trump i-a chemat pe vw ( impreuna cu mercedes si bmw ) la negocierea noilor taxe de import. si stiu ce ii asteapta, asa ca se pregatesc din timp
    7 0
  • inexorabil
    Păi, deja Triada plăsmuieşte “la greu” drept la faţa locului (China), deci de ce ar trebui să ne mire mutarea unui non-premium ca VW în ţara vecină Cehia? În virtutea acestei certitudini, mi se pare chiar o ştire banală.

    Notă: în acest secol mirific, al supervitezei (de gândire managerială), calitatea nu va fi neglijată/eliminată, ci reevaluată şi, desigur, redefinită :D
    2 3
  • audi, mercedes produc in ungaria
    7 1
  • unu altu
    Sincer, eu cred ca mutarea asta va duce la o calitate mai buna a Passat-ului :))) Poate imi voi pune in gand dupa 20 ani sa iau in calcul VW Passat cand ma gandesc la o masina noua. Asta dupa 2023 cand se face mutarea, dar pana atunci, voi trece pe full electric, sper!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru