Volkswagen vrea să mute producția lui Passat în Cehia: modelul ar urma să fie construit la fabrica Skoda din Kvasiny

de Paul Cosma
Joi, 15.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen ia în calcul mutarea unei părți din producția modelului Passat în Cehia, la fabrica Skoda din Kvasiny, pentru a face mai mult loc pentru producția mașinilor electrice, potrivit presei germane.

Volkswagen a anunțat că vrea să convertească fabricile sale din Emden și Hanovra (ambele în Germania), astfel încât acestea să construiască doar mașini electrice până în anul 2022.

În acest context, VW trebuie să regândească strategia de producție în cadrul fabricilor pe care le deține. Presa germană susține că o parte din producția modelului Volkswagen Passat ar urma să fie mutată în Cehia, la uzina din Kvasiny, acolo unde este produs și Skoda Superb.

Modelele Passat și Arteon sunt produse la fabrica VW din Emden, ce urmează să devină o uzină dedicate mașinilor electrice. Nemții au spus că producția celor două modele va fi transferată treptat către alte unități ale grupului.

În urmă cu o săptămână, au apărut informații potrivit cărora Skoda analizează oportunitatea de a construi o uzină în Estul Europei pentru a face față vânzărilor în creștere, pe lista scurtă a cehilor fiind Bulgaria și Turcia.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • someone
    wtf? in urma cu cateva luni nemtii se certau cu skoda sa mute superbul ( parca ) la o fabrica vw din germania, si acum tot ei vor sa mute passatul in cehia.
    11 0
  • Fara alehas
    @someone
    Alba-neagra, la nivel de experti.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru