Oficial: Toyota va prelua controlul total al fabricii din Kolin (Cehia), după ce a cumpărat participația grupului PSA

de Paul Cosma
Luni, 03.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota și Grupul PSA au confirmat oficial faptul că Toyota va prelua controlul integral al fabricii din Kolin, Cehia, acolo unde cele două companii produc împreună modelele Citroen C1, Peugeot 108 și Toyota Aygo. Parteneriatul va fi extins pe segmentul vehiculelor comerciale.

Toyota și Peugeot-Citroen au în prezent un joint-venture prin care produc Citroen C1, Peugeot 108 și Toyota Aygo la fabrica lor din Cehia, aceste modele fiind puse apoi la vânzare pe piețele europene.

Așa cum Automarket a anunțat aici, PSA și Toyota vor schimba termenii înțelegerii cu privire la joint-venture-ul din Cehia.

Din ianuarie 2021, fabrica din Kolin va fi controlată în totalitate de Toyota, după ce joint-venture-ul cu PSA fusese început în 2002. Astfel, uzina din Cehia va deveni o subsidiară a Toyota Motor Europe, alături de alte 7 fabrici de pe Bătrânul Continent.

Totodată, Toyota și PSA au anunțat că vor începe o colaborare pe segmentul vehiculelor comerciale. Din 2019, PSA va construi modelul Toyota Proace la fabrica din Vigo (Spania), acolo unde mai sunt produse și Citroen Berlingo, Opel Combo sau Peugeot Partner.

Toyota susține că va continua să producă modelele actuale și după 2021 la uzina din Cehia, acolo unde capacitatea anuală este de 300.000 de unități, împărțite între Aygo, C1 și 208.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru